изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:12 EET
Добричкият окръжен съд постанови ефективно наказание за крадец – рецидивист    
Ред и сигурност

Наказание от 1 година и 8 месеца „лишаване от свобода” при първоначално строг затворнически режим  да изтърпи 29-годишният Димо Р. М. от Добрич, постанови Добричкият окръжен съд. Той бе признат за виновен, че на 08.04.2009 г. е отнел чужди пари – 30 лв., от владението на продавачка в магазин за млечни продукти с намерение да ги присвои. Кражбата е извършена при условията на опасен рецидив, тъй като Димо М. е осъждан в последните 10 години 7 пъти за същото деяние, като последната му ефективна присъда е от 2007 г.



Около 15 ч. на 08.04.2009 г. подсъдимият се прибирал от работа, минал през района на пазара и видял, че продавачката от магазина за млечни продукти е излязла. Отворил чекмеджето на касовия апарат и взел – по неговите признания, банкнота от 20 лв. и още една от 10 лв., които сложил във вътрешния джоб на якето си. Продавачката, която била навън, чула как се затваря чекмеджето на касата и влязла в търговския обект, отишла до Димо М. и го видяла наведен над касовия апарат. Казала му да остави парите и го хванала за якето. Той я избутал навън пред магазина и побягнал, а тя паднала на земята. Пред магазина тя намерила 20 лв., които паднали от якето на подсъдимия. По-късно той бил заловен от служителите на реда.

Димо М. се призна за виновен за извършеното деяние и помоли съда за снизходителна присъда.

Представителят на държавното обвинение поиска ефективно наказание за него, предвид начина на извършване на кражбата и високата обществена опасност, която представлява неговата личност. Прокурорът посочи като смекчаващи вината обстоятелства факта, че Димо М. не е взел всички пари от касата на търговския обект и е направил самопризнания след залавянето му.

Служебният защитник на подсъдимият поиска наказание от 1 година „лишаване от свобода” при първоначално строг затворнически режим.

Присъдата на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Варна.

 

23.10.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд постанови ефективно наказание за крадец – рецидивист | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди