изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-06-04 @ 18:30 EEST
Резултати от частичните местни избори в някои места    
НовиниЕмил Яков от ПП ГЕРБ е събрал най-много гласове на частичните кметски избори в шабленското село Крапец. От общо гласували 175 души своя вот за Емил Яков са дали 108 жители на селото. За кметското място в крайморското село другите кандидати бяха Пенка Христакиева, издигната от партия "Движение за социален хуманизъм", Янка Чакърова - от НДСВ, и Кремена Николова, издигната от "Ред, законност и справедливост". Предишният кмет на селото Александър Сурталов, издигнат от ДПС, подаде оставка.

Един от основните му мотиви за това е несъгласие с правомощията, които са му дадени като кмет. Те са били преценени като по-малки, освен това е съществувало несъгласие и с общинската програма в Шабла. Изборният ден в село Крапец премина без сигнали за нарушения.
Частични местни избори се проведоха в 18 населени места в страната. Балотаж на 31 октомври ще се проведе в район „Източен” в Пловдив, Община Ракитово и с. Кошарево, Община Брезник. Като цяло изборният ден премина нормално, без особени нарушения. Най-напрегната беше обстановката в Пловдив, където още в предизборната нощ се разгоряха страсти, а възрастен мъж - баща на голяма фамилия в кв. „Столипиново” починал, заради вълнение за кой кандидат да гласува.
Ето и резултатите от частичните местни избори в някои места:
В район „Източен” в Пловдив ще се проведе балотаж на 31 октомври. Резултатите са на база обработени 70 протокола. Избирателната активност е 20,94 процента – 9825 души са гласували. По кандидати гласовете се разпределят както следва: за ГЕРБ – 41,81 %, за ДПС – 33; за БСП – 10,25; за „Атака” – 6,46; за ВМРО – 5,55; Независим – 2,45; за ДРОМ – 0,22; за БББ – 0,18. Балотажът ще бъде на 31 октомври, събота.
Исмаил Осман от ДПС е новият кмет на Община Руен. След обработката на всички бюлетини той печели с 52,55% от вота на избирателите, като за него са пуснали бюлетини 8801 гласоподаватели. На второ място с 19,05 % - 3191 гласа, е независимият кандидат за кмет и бивш кмет на Руен Хюсеин Ахмед. На трето място с 16,12% - 2700 гласа, е другият независим кандидат Мустафа Ходжа. Четвърти по брой получени гласове 820 или 4,9% е третият независим кандидат за кмет Ахмед Мехмед. Кандидатът на БСП Андрей Храниславов, който се яви с бюлетина №2, спечели в своя подкрепа 556 гласа или 3,32%, след него се нарежда кандидатът за кмет, издигнат от ГЕРБ Хикмет Сюлейман с 510 гласа, което е 3,04% от общия вот на избирателите. На последно седмо място е кандидатът на РЗС Божидар Христов със 171 гласа, което 1,02% от гласовете на избирателите.
Новият кмет на село Дюлево , община Средец, е Тонка Станчева, издигната от БСП. Тя спечели 196 гласа от вота на избирателите. На второ място след нея е кандидатът на „Ред, законност и справедливост” Георги Иванов, който събра 124 гласа. Трети с 43 гласа остана кандидатът на ГЕРБ Атанас Желязков. Броят на недействителните бюлетини е 16, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Действителните гласове са 363.
Цветанка Дойчева е новият кмет на село Щипско, община Вълчи дол. Изборният там завърши при 77% активност на гласоподавателите. Цветанка Дойчева, която е получила 77 гласа от общо 139 действителни бюлетини. Надпреварата бе между четирима кандидати – Стефка Стоянова от ГЕРБ, Тончо Стоянов от НДСВ, Таня Борисова от РЗС и Цветанка Дойчева – независим кандидат, издигнат от инициативен комитет. Втора по брой на гласовете остана Стефка Стоянова от ГЕРБ с 40 гласа, Таня Борисова от РЗС завърши изборния ден с актив от 29 гласа, а Тончо Стоянов от НДСВ нямаше дори и един глас в подкрепа на своята кандидатура.
Балотаж ще има в Община Ракитово, като гласоподавателите ще избират между независимите кандидати Емилия Еленкова и Валентин Хаджимосков. Най-много гласове - 1498, е получила Емилия Еленкова. След нея с 1472 гласа се нарежда Валентин Хаджимосков. Третият кандидат Красимир Вандев от ГЕРБ отпада с 1459 гласа. Ангел Кожухаров от ДРОМ е получил 794 гласа, следван от представителя на РЗС - Костадин Холянов– 546 гласа и Стефан Георгиев от партия "Атака с 126 гласа. До частични избори в Ракитово се стигна след внезапната смърт на предишния кмет Ангел Говедарски.
ДПС спечели изборите за кмет в Община Стамболово, Хасково. Кандидатът на партията Мандаджид Мандаджъ е предпочетен от 3045 избиратели, което е 87,8%. С втори резултат е кандидата на ГЕРБ Господин Господинов, спечелил 362 гласа или 8,23%. За Петко Ангелов от НДСВ са гласували 106 избиратели или 2,29%, Милен Делчев от РЗС е предпочетен от 46 души или 0,98%, за Тихомир Дялков от "Атака" са гласували 37 избиратели или 0,82 %. От 10 664 избиратели в общината са гласували 3719 души, действителните бюлетини са 3596. До избори в общината се стигна след като управлявалият близо 20 години Гюнер Сербест бе избран за народен представител от ДПС.
Кандидатът на РЗС Тодор Атанасов печели изборите в тополовградското село Капитан Петко Войвода. За него са гласували 95 души, или 67% от избирателите. Кандидатът на БСП Тодор Вълчев е спечелил доверието на 37 души, или това са 26%. За претендента на ГЕРБ Йорданка Маврова са гласували девет избиратели - или това са 6%. Има пуснати и пет недействителни бюлетини.
Валери Рабачев от ГЕРБ печели частичните местни избори в благоевградското село Раздол . Той е събрал 59.54% от гласовете или общо 78 гласа от действително подадените. Опонентът му Георги Христов Пендурков от „Ред, законност, справедливост” е получил 53 гласа. От общо 140 подадени бюлетини днес девет са недействителни.
В брезнишкото село Кошарево на 31 октомври ще се проведе балотаж между кандидатите на ГЕРБ Пламен Франгов и на „Ред, законност, справедливост” (РЗС) Ана Гигова. Най-много гласове - 76, е получил Пламен Франгов от ГЕРБ. След него с 68 гласа се нарежда Ана Гигова от РЗС. Третият кандидат Данка Алексова от СДС отпада с 31 гласа. 14 от пуснатите бюлетини са недействителни. От 263 избиратели, в Кошарево гласуваха 189 или 71,86%. Частичният избор в селото се наложи заради смъртта на предишния кмет Стоян Стоянов, който почина по време на изборите за Европейски парламент.
 
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Резултати от частичните местни избори в някои места | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди