изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:00 EEST
Началник смяна и оператор на ГКПП-Кардам са задържани при спецкация    
Ред и сигурностОперацията е на дирекция ”Вътрешна сигурност”-МВР и Националната агенция по приходите, под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич. Граничните полицаи са уличени в длъжностни и документни престъпления

Както вече съобщихме, при проведена съвместна операция на Дирекция ”Вътрешна сигурност”- МВР и Националната агенция по приходите, под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич, на 23 октомври на ГКПП-Кардам са задържани К.М./39 г./, началник смяна и операторът И.Ж./49 г./. Срещу двамата гранични полицаи е образувано досъдебно производство по чл. 282 от НК.
По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения на граничния пункт и на личните автомобили, намиращи се в района. Иззети са доказателства за  длъжностни и документни престъпления, извършени от двамата служители. Наложена им е 72-часова мярка “задържане под стража”.
Операцията е започнала след получен сигнал от служители на МВР /техни колеги/, на които направило впечатление неконтролируемото въвеждане в информационните системи на транспортни средства, които реално никога не са напускали територията на страната. Друг факт бил, че вписаните камиони били на спедиторски фирми, а за някои от шофьорите фигурирали по няколко излизания и влизания в страната в рамките на един ден по маршрута Калотина-Кардам, което е физически невъзможно. Всички вписани в системата за граничен контрол транспортни средства, но реално не напускащи българска територия, фиктивно изнасяли от страната брашно и зърно за две фирми.
От проведените разпити на свидетели станало ясно, че шофьорите притежават или управляват вписаните транспортни средства,  но никога не са напускали територията на България.
По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения, жилищата и транспортните средства, собственост на задържаните граничари. Открити и иззети са множество SIM карти и мобилни телефони, около 4000 евро, скрити в специално пригодена за целта табуретка, документи  с гриф “поверително”,  държани в нарушение на Закона за класифицирана информация.
Процесуално-следствените действия  по случая продължават.  mvr.bg

Корумпиран граничар - брат на областен управител /Всички информации на едно място/


 


Сходни връзки

Началник смяна и оператор на ГКПП-Кардам са задържани при спецкация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди