изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:52 EET
Известен опозиционер е убит в Кавказ    
По светаНалчик/Назран. Известният опозиционер Макшарил Аушев е бил убит в руската република Кабардино-Балкария. Аушев е известен опозиционен деец в съседната на Кабардино-Балкария република Ингушетия. Информацията за убийството на Аушев е подадена от един от лидерите на опозицията в Ингушетия Магомед Хазбиев.

По предварителни данни автомобилът на Аушев е бил взривен на 10 километра от Налчик. От вътрешното министерство на Ингушетия потвърдиха информацията за неговото убийство.
Руският главен прокурор Юрий Чайка лично ще разследва убийството на Аушев. „Главният прокурор разпореди на своя заместник за Южния федерален окръг да отпътува за мястото на инцидента. Освен това, той разпореди да се изпрати и група следователи”, каза говорителят на главната прокуратура Марина Гриднева.
Лидерът на опозицията в Ингушетия Магомед Хазбиев заяви, че във връзка с убийството ще поиска оставката на ръководството на републиката. Той обвини за убийството властите в републиката. Хазбиев разказа, че буквално преди две седмици е бил направен опит за отвличане на правозащитника в Магас, като преди това са направени два опита за неговото убийство.
Той уточни, че опозиционерите дори са успели да задържат заподозрените престъпници, но след това те са били пускани.
Говорител на правозащитната организация „Хюмън Райтс Уоч” заяви, че убийството на Макшарил Аушев свидетелства за това, че атмосферата за работа на гражданските активисти в Кавказ е непоносима. „Новото убийство в Кавказ на не само политически опозиционер, но и на граждански активист, правозащитник, колкото и печално да е, много ярко илюстрира атмосферата на безнаказаност, която цари в Кавказ”, изрази мнение заместник-директорът на московското бюро на организацията Татяна Локшина.
„Да се занимаваш с правозащитна, опозиционна дейност е практически форма на самоубийство”, добави тя.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Известен опозиционер е убит в Кавказ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди