изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:47 EEST
ПОБЕДЕН ДЕБЮТ НА ФИЛИП ФИЛИПОВ ЗА КАЛИАКРА    
Спорт
С гол на Георги Кючуков в 87-ата минута и на Иван Райчев в продължението на второто полувреме от дузпа Калиакра победи с 2:0 Свиленград в 10-ия кръг на Източната “Б” група.


Победата на домакините е първа за новия старши треньор Филип Филипов след два кръга начело на отбора.
Домакините можеха да открият още в 12-ата минута, но вратарят на гостите Филипов спаси удара на Иван Райчев от бялата точка. Най-тежкото нарушение срещу Свиленград беше отсъдено за спъване на футболист на Калиакра в наказателното поле.
В 41-ата минута на срещата угасна електрическото осветление на четирите мачти на стадиона и двата отбора изчакаха около 7 минути преди да светне на стадиона.
Минута преди почивката, за ужас на домакините, централният нападател на гостуващия тим Христо Петров преодоля централният защитник Иван Райчев и само решителната намеса на вратаря Николай Радомиров предотврати посещението на топката в мрежата му.
В 51-ата минута осветлението на стадиона угасна за втори път, но този път светна само след три минути.
Победата на Калиакра дойде в края на мача. Първо Георги Кючуков с глава намери долния ляв ъгъл на вратата, а в добавеното време Георги Станчев спечели дузпа, след като бе повален от вратаря на противника. Зад топката застана отново Иван Райчев и този път не сгреши.
Калиакра: Радомиров, Ант. Димитров, Дет. Димитров, Петков (70-Гр. Иванов),Кателиев(67 -Караджов), Райчев, Стефанов, Кючуков, Садула(88- Бояджиев), Станчев, Бонев.
Свиленград:Филипов, Генов, Христов, Петров (62-Бояджиев), Стойчев, Янчев(73-Бахчеванов),Везалов, Младенов,Андонов, Минков,Г. Стефанов.
Голмайстори: Георги Кючуков 87, 2:0 Иван Райчев 90+2
Стадион: Калиакра, зрители: 800
Съдия: Димитър Петков, помощници Емил Митев, Пенко Ташев
Жълти картони:
- за Калиакра: Иван Райчев, Антон Димитров
- за Свиленград:Димитър Везалов, Георги Стефанов, Филип Филипов

СЛЕД МАЧА
Филип ФИЛИПОВ, ст. треньор на Калиакра: ”Победата дойде в края на мача, но имахме контрол над играта и положения за отбелязване. Получи се добър, здрав мач, с доста единоборства и ситуации пред двете врати.Съперникът също имаше три силни контраатаки и можеше да отбележи. Важното е, че футболистите ни показаха характер и успяха да вземат трите точки, за което им благодаря. За да се постигне една цел, като влизане в “А” група, е нужно отборът да показва постоянство, а за това е нужна много работа. Ако играем добре и печелим, ще успеем, това е и моето желание.”
Румен СТОЯНОВ, треньор на Свиленград: “Нямаме фикс идея да гоним промоция в “А” група, но съдийството, което срещаме, когато гостуваме, е доста страшно за тези двайсет и една-две годишни момчета, с които играем. Съдиите в голяма степен обезсмислят усилията им. Не знам как моралът на тези хора им позволява да се подиграват с труда на тези млади хора. Доволен съм от отбора, направихме доста грешки, но и хубави веща и можеше да бъдем победители при добро стечение на обстоятелствата. Но с оглед на това, което показа съдийската тройка, мисля, че трудно можеше да стигнем до победата.”

Бившият футболист на “Калиакра” Константин Димитров – Альошата (на преден план) беше избран за “Футболист на петдесетилетието” на Каварна от ветераните на клуба.  На спортното му дълголетие продължило цели 16 години (1950 г. - 1966 г. ) , могат да завидят много днешни футболни звезди.
Преди мача Калиакра - Свиленград на стадиона се състоя кратко тържество, на което бивши съотборници връчиха на Константин Димитров символичното отличие, цветя и сувенири. Председателят на ФК Калиакра Венцислав Василев му върза шалче с цветовете на Калиакра.

Димитър Апостолов

Още футбол и спортни новини в http://centersport.org

 


Сходни връзки

ПОБЕДЕН ДЕБЮТ НА ФИЛИП ФИЛИПОВ ЗА КАЛИАКРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди