изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:25 EET
ШОФЬОР ПРЕГАЗИ С "ФОЛКСВАГЕТ-ТРАНСПОРТЕР" 45-ГОДИШЕН ОТ ЖЕГЛАРЦИ    
Ред и сигурност

През изминалите почивни дни на територията на област Добрич са регистрирани  9 криминални престъпления. На 25 октомври т.г. в 21,00 часа по пътя с.Нова Камена – посока с.Кладенци, лек автомобил “Фолксавген Транспортер”, управляван от И.Г. е прегазил 45-годишния В.Ж.  от с.Жегларци



            · На 25 октомври т.г. около 03,30 часа в дежурната част на РУ на МВР Тервел е получено съобщение, за това, че неизвестен извършител е проникнал в магазин за хранителни стоки в с.Орляк, община Тервел и е извършил кражба на цигари, ваучери и монети на стойност 160 лева.

            · През нощта на 24 срещу 25 октомври, неизвестен извършител е проникнал в магазин за хранителни стоки в с.Нова Камена, общ.Тервел и е извършил кражба на цигари и парична сума в размер на 208 лева.

            За извършените кражби са образувани досъдебни производства по описа на РУ на МВР Тервел.

            · За времето от 22 до 25 октомври т.г. неизвестен извършител е проникнал в туристическа хижа, намираща се в землището на с.Ново Ботево и е извършил кражба на 12 броя туристически одеала. Съобщение за извършеното престъпление е подадено на 25 октомври в 12,40 часа. Образувано е досъдебно производство.

            · На 23 октомври т.г. около 03,30 часа от служители от Първо РУ на МВР - Добрич е установен извършителят на кражба на 10 бр.компакт-дискове, яке и авто МР3-плеър от лек автомобил марка «Форд Фиеста», паркиран по ул.«Добричка епопея».Това e  34-годишния К.О. от Добрич. Вещите - обект на кражба са открити и иззети. След последвалите проверки е констатирано, че К.О. е криминално регистриран през 2002 и 2003 г. за кражби на части и вещи от МПС. Работата по случая продължава от служители на Първо районно управление на МВР – Добрич.

            Седем пътно-транспортни произшествия са възникнали през почивните дни, с един убит гражданин.

            На 25 октомври т.г. в 21,00 часа по пътя с.Нова Камена – посока с.Кладенци, лек автомобил “Фолксавген Транспортер”, управляван от И.Г. е прегазил 45-годишния В.Ж.  от с.Жегларци. Трупът е изпратен в катедра “Съдебна медицина”  при МБАЛ Добрич за аутопсия. Причините за инцидента се изясняват в условията на досъдебно производство.

            В нетрезво състояние да управляват автомобилите си са засечени шестима водачи, като един от тях е допуснал пътно-транспортно произшествие с материални щети.

             · На 23 октомври т.г. около 08,10 часа по ул.”Калиакра” на кръстовището с ул.”В.Търново” в гр.Добрич, неправоспособния Ф.К./26/ е управлявал “Хонда Сивик” след употреба на алкохол 1,30 промила.

            · На 24 октомври т.г. в 00,05 часа по бул.”Трети март” на кръстовището с бул.”25-ти септември” в гр.Добрич, водач на лек автомобил “Хонда Сивик”, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над управлението на автомобила и се блъска в предпазна мантинела. След допуснатия пътен инцидент, водачът напуска мястото на произшествието. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ на МВР Добрич, в района на ул.”Вардар” е установен 23-годишния И.С. Последвалият тест за употреба на алкохол е отчел 1,59 промила. И.С. е задържан за срок от 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

· На 25 октомври т.г. около 03,07 часа по бул.”25-ти септември” посока гр.Варна, Г.М. на 22 години от с.Стефаново е засечен да управлява лек автомобил “Мазда 323”, в нетрезво състояние 1,54 промила.

33-годишния Г.П. около 24,00 часа на 24 октомври т.г. в с.Къпиново, общ.Ген.Тошево е управлявал лек автомобил “Москвич” с 1,73 промила алкохолна концентрация.

Около 09,55 часа на 25 октомври по бул.”25-ти септември” посока “Сердика” в гр.Добрич е засечен в 57-годишния Й.Т. да управлява лек автомобил “Волво” с 1,96 промила.

На 25 октомври около 22,20 часа по ул.”Надежда” до училище “Йордан Йовков” е установен Н.Ю./29/ да управлява “Опел Вектра” с 2,09 промила.    

Срещу всички водачи управлявали в нетрезво състояние са образувани наказателни производства за престъпление по чл.343 от Наказателния кодекс.

            През почивните дни няма възникнали пожари.   

 

 

26 октомври 2009 г.                                         ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

ШОФЬОР ПРЕГАЗИ С "ФОЛКСВАГЕТ-ТРАНСПОРТЕР" 45-ГОДИШЕН ОТ ЖЕГЛАРЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди