изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:34 EEST
Бургаски прокурор подаде оставка след скандала с Красьо Черния    
НовиниАдминистративният ръководител на Окръжна прокуратура Бургас Ангел Ангелов подаде оставка. Причина за желанието му да бъде освободен от длъжност е, че е бил разпитван във връзка със скандалното дело за Красьо Черния, подозиран в назначаване на висши магистрати.

Прокурор Ангелов е бил разпитван като свидетел по досъдебното производство на делото „Красьо", заради това, че е водил 90-секунден разговор с въпросния, по своя мобилен телефон. Ангелов твърди, че познат, колега или зложелател му е дал номера на Красьо, за да му се обади.

„Този разговор, както и много други  през този и следващия ден, бяха с пожелателен тон във връзка с предстоящия избор на 17 юни, за „Административен ръководител Окръжен прокурор на Окръжна прокуратура Бургас". На 17-ти, в деня на избора съм провел още два разговора с продължителност няколко секунди, наред с много други такива, със същото пожелателно съдържание, което е без значение. Факт е наличието на разговори с този телефон. Това поражда съмнение относно избора ми, което не мога да допусна", пише в мотивите за своята оставка Ангел Ангелов.

Той твърди, че веднага е обявил пред главния прокурор Борис Велчев, че ще подаде молба за освобождаване, но изчакал няколко дни, защото е ръководел  екип по разследване на отвличането и убийството на бизнесмена Стоян Стоянов и неговата оставка би подействала демотивиращо на колегите, разследващите прокурори и полицаи.

„Породено е съмнение относно назначаването ми на длъжността „Административен ръководител Окръжен прокурор" и затова подавам настоящата молба за освобождаването ми от тази длъжност. Не допускам, и никога няма да приема, че е възможно да бъдат манипулирани при избора ми 21 члена на Висшия съдебен съвет", завършва в писмото си прокурор Ангелов.

www.dariknews.bg
 


Сходни връзки

Бургаски прокурор подаде оставка след скандала с Красьо Черния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди