изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:42 EEST
Европейски награди за предприемачество 2010    
НовиниГенерална дирекция „Предприятия и промишленост” на Европейската комисия организира присъждането на Европейските награди за предприемачество 2010.  Целта им е да бъдат открити и да получат признание онези, които най-успешно насърчават предприемачеството в Европа, служат за пример при прилагането на политика и практика в тази област, повишават информираността за значимостта на предприемачеството, насърчават и вдъхновяват бъдещи предприемачи.

 

В конкурса за Наградите могат да участват национални, регионални и местни институции или публично-частни партньорства от всички страни-членки на ЕС, Исландия, Норвегия и Турция. Обособени са два етапа; участниците могат да кандидатстват за Европейската награда, само след като са преминали успешно през селекция в собствената си страна. На национално равнище от българско жури под ръководството на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще бъдат отличени 2 кандидатури, които ще получат право на участие в етапа на европейския конкурс, където журито ще бъде съставено от Европейската комисия.

 

Категориите, в които ще се присъждат награди, са пет и всяка от тях ще отличи местните или регионални инициативи, успешно насърчаващи предприемаческите постижения:

 

                        1. Насърчаване на предприемаческия дух: присъжда се за дейности и инициативи на национално, регионално и местно равнище за насърчаване на предприемаческото мислене и култура, която поощрява творческите способности, иновацията и поемането на риск.

                         

                        2. Инвестиране в изграждането на умения: присъжда се за инициативи на регионално или местно равнище за повишаване на предприемаческите, професионалните, техническите и управленските умения.

                         

                        3. Подобряване на бизнес средата: присъжда се за новаторски политики на регионално или местно равнище, които насърчават създаването и растежа на предприятия, опростяват законодателните и административни процедури за бизнеса и прилагат принципа „Мисли първо за малките!“ в полза на малките и средни предприятия.

                         

                        4. Подкрепа на интернационализирането на бизнеса: присъжда се за политики, които насърчават предприятията, и по-специално малките и средни предприятия, да се възползват в по-голяма степен от възможностите, които предлагат пазарите в Европейския съюз и извън него.

                         

                        5. Награда за отговорно и интегриращо предприемачество: присъжда се за дейности на регионално или местно равнище, които насърчават социално отговорното поведение на фирмите и устойчивите стопански практики в социалната област или в областта на околната среда. В тази категория също така наградата се присъжда и за усилия за насърчаване на предприемаческия дух сред групите в неравностойно положение  като безработни, лица с увреждания и лица от етнически малцинства.

 

Европейската комисия ще присъди и Голямата награда на журито за кандидатурата, оценена като най-творческа и вдъхновяваща предприемаческа инициатива.

 

Можете да заявите желание за участие пред Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, което е национален координатор по Наградите, на следния адрес:

 

Ивайло Грънчаров

 

Държавен експерт

Дирекция „Политика по отношение на предприятията”

МИЕТ

София, 1052

ул. Славянска 8

тел.:   02 / 940 7489

факс: 02 / 940 7464

e-mail: i.grancharov@mee.government.bg

 

Ще получите формуляр за участие, който трябва да изпратите обратно на посочения адрес до 13 ноември 2009 година. Победителят и подгласникът му в националния конкурс ще бъдат обявени на 6 декември 2009 година и техните кандидатури ще бъдат изпратени на Европейската комисия за последващо участие.

 


Сходни връзки

Европейски награди за предприемачество 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди