изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:56 EEST
И ”Невестулка” изчезнала от ДАНС    
Новини
Разработка с кодовото име "Невестулка" е изчезнала от ДАНС при предишното му ръководство. Разработката е срещу министър от правителството на Сергей Станишев, но не от квотата на БСП, съобщава вестник "24 часа", цитиран от БГНЕС.


"Невестулка" е трябвало да установи взел ли е въпросният министър 100 хил. евро комисиона за реализирането на голям проект от чужда фирма в няколко български ведомства.
Сигналът срещу въпросния министър е подаден в ДАНС от бивш държавен служител в Министерство на финансите, който след напускането на тази работа се занимава с частен бизнес. Бизнесът му включвал реализиране на подобни проекти, но бил отхвърлен от въпросния министър като изпълнител, защото не му дал комисиона. Била предпочетена чужда фирма на страна от ЕС, която обаче платила въпросните 100 хил. евро, и проектът е реализиран под егидата на този министър в няколко държавни ведомства през 2007-2008 г. Разработката, която е с гриф поверително, обаче изчезва мистериозно от агенцията и следите й се губят.
Проучване на "24 часа" установило, че "Невестулка" е спомената в анализа на състоянието на средата за сигурност и отчета за обществена дейност през първото шестмесечие на 2009 г, известен като "онзи доклад" на ДАНС, за който бившият съветник в родното ФБР Алексей Петров намекна в интервю пред вестник "Труд", че съдържал имената на министри от предишния кабинет.
Този скандал бе последван от друг - за доклада за действия на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функциите на министерства и структури на държавната администрация. Вторият доклад бе предоставен от Алексей Петров на премиера Бойко Борисов, според когото класифицираната информация е изнесена от експремиера Сергей Станишев. dir.bg

Скандал: секретният доклад на ДАНС стана публичен

 


Сходни връзки

И ”Невестулка” изчезнала от ДАНС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди