изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:23 EET
НАД ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА ЗАБАВЕНИ ЗАПЛАТИ СА ИЗПАЛТЕНИ    
НовиниТрудови възнаграждения на стойност над 563 130 лева са изплатени след намеса на трудовите инспектори за периода от 23 август до 23 октомври, съобщи директорът на   областната дирекция "Инспекция по труда" Младен Мартинов.

Той посочи, че между 75 и 100  са жалбите за неизплатени трудови възнаграждения и обезщетения,  които постъпват всеки месец  в инспекцията. Те са за забавяне за различен период от време. От такъв характер са 95 на сто от жалбите, които постъпват в инспекцията. Те са от различни сектори на икономиката - лека промишленост, туризъм и др. Затруднения с изплащането на заплатите има в почти всички сектори, посочи Мартинов.
Около половината от изплатената сума - 241 000 лева, са били задължения на "Зърнени храни България" към работници и служители за месеците юли и август. екцията по  сигнал за забавяне на заплати в "Зърнени храни", фирмата е изплатила на работниците си забавените  заплати в размер на  241 000 лева.
Стана ясно, че инспекцията по труда следи информацията за фирми с неизплатени осигуровки и ги проверява и за неизплатени заплати. Направена е такава извадка и тези дружества ще се проверяват.
 


Сходни връзки

НАД ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА ЗАБАВЕНИ ЗАПЛАТИ СА ИЗПАЛТЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди