изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:28 EEST
ФОТОИЗЛОЖБА "ЕВРОПА - ОБЕДИНЕНА И СВОБОДНА"    
НовиниЕвропа Директно Добрич откри в Генерал Тошево фотоизложба "Европа - обединена и свободна". Пред обектива са фотографите от престижната агенция "Magnum Photos", които чрез снимките разказват за бунтовете по улиците на Будапеща и Прага, за движение "Солидарност" в Полша и за първите протести в балтийските държави - ключови моменти на нашето общо минало.

Тези снимки разказват и за нашето общо бъдеще: до преобразяването на нашия континент никога не би се стигнало без силното желание на европейските народи, конфликтите на миналото да бъдат забравени и вместо това да се работи съвместно - за мир и стабилност, за демокрация и защита правата на човека, за съседска солидарност и културно многообразие. Волята за съвместна работа и ценностите са ядрото, около което творим общото си европейско бъдеще, посочват от "Европа Директно Добрич".
Честването на двайсетгодишния юбилей от падането на "Желязната завеса" през тази година е честване на Европа, която за пръв път от поколения насам е "обединена и свободна". Не бива да забравяме, че преди 20 години не живеехме в една, а в две Европи, които бяха разделени от бетон и бодлива тел. Празнуването на този юбилей означава също, че празнуваме Европа, която коренно се е преобразила - от континент, разкъсван в миналото от войни, конфликти и вражди, в Европа, обединена в мир и благоденствие. Гражданите на Генерал Тошево ще могат да видят изложбата до края на месеца в Народно читалище "Светлина", а след това фотосите ще бъдат изложени  в Добрич, в сградата на общината, посочват организаторите.
 


Сходни връзки

ФОТОИЗЛОЖБА "ЕВРОПА - ОБЕДИНЕНА И СВОБОДНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди