изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:01 EEST
ОБЩ ПРИЮТ ЗА КУЧЕТА ЩЕ ПРАВЯТ ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧ И ДОБРИЧКА    
НовиниВъзможностите за изграждане на общ приют за безстопанствени кучета на общините Добрич и Добричка са били обсъждани на среща на кметовете Детелина Николова и Петко Петков с областния управител Желязко Желязков.

Коментираният терен е на територията на село Бранище, около стадиона там. Д. Николова съобщи, че вчера Петко Петков и кметът на Бранище са посетили терена. Предстои да се провери правният му статут, преди да се пристъпи към последващи действия.
Идеята е двете общини да обединят усилията си, защото не може да се сложи ограда между двете общини, а бездомните кучета се движат непрекъснато, обясни Д. Николова. Тя припомни, че в бюджета на община Добрич за 2009 г. има заделени 50 000 лева за проектиране на нов приют, но те няма да могат да бъдат усвоени, защото поради липса на терен не е била задвижена процедурата. Затова са изпратени писма до община Добричка с предложение за обединяване на усилията. Крайният вариант е бил, ако не се намери подходящ терен, да се търси съдействие от държавата. Д. Николова каза, че областният управител е заявил подкрепа за намеренията на двете общини. Той е заявил своята подкрепа  и за изграждането на регионалното депо за ТБО, което ще се изгражда край село Стожер.
 


Сходни връзки

ОБЩ ПРИЮТ ЗА КУЧЕТА ЩЕ ПРАВЯТ ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧ И ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди