изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:20 EEST
ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НА СДРУЖЕНИЯ НА СЪСОБСТВЕНИЦИТЕ    
НовиниНа 31 октомври изтича срокът за провеждане на общи събрания на жилищните сгради за избор на Управителен съвет или управител, на Контролен съвет или контрольор или за учредяване Сдружение на собствениците.

За това напомнят от общината в Добрич. Това изискване е въз основа на Закона за управление на етажната собственост, който е в сила от 7 юли 2009 г. От кметството напомнят, че председателят на управителния съвет или управителят е задължен в 14-дневен срок от избирането му да внесе заявление в общината в Центъра за услуги и информация  за регистрация на сградата или входа в режим на етажна собственост. Бланката може да се получи в общината или да се изтегли от сайта на общината www.dobrich.bg.
Законът предвижда в случай, че съсобствениците не проведат такива събрания и не учредят сдружение или не изберат ръководни органи на етажната съсобственост, такива да бъдат свиквани от кмета на общината. Вчера стана ясно, че до момента нито едно заявление за регистрация не е било внесено в общината. Имало е само 2-3 запитвания.
 


Сходни връзки

ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НА СДРУЖЕНИЯ НА СЪСОБСТВЕНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди