изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:34 EET
РОДИТЕЛИТЕ МОГАТ ДА РАЗЧИТАТ НА НАС ПО ВСЯКО ВРЕМЕ    
ОбществоТържествено откриване на детска академия "Словар" в Добрич се състоя в събота. Ето какво сподели за своите идеи и бъдещи намерения управителят Динка Петрова:

- Г-жо Петрова, как възникна идеята за създаването на детска академия "Словар"?
- Всъщност идеята има дълга история. Аз отдавна имах желанието да създам нещо подобно. Защото, от една страна, родителите днес са много ангажирани, а от друга - образователната ни система в момента е в окаяно състояние. Децата не общуват - както помежду си, така и с родителите и учителите. Следствие именно от това е агресията сред децата и учениците. Такова е моето виждане, още повече че имам 23 години стаж като начален учител. Ето защо мотото на детската академия е "Щастливо място за децата". Работим от една година, като сега решихме да направим официалното откриване. Тази една година бе много трудна, защото тази дейност не е позната и трудно се налага.
- Защо нарекохте Вашето начинание точно академия "Словар"?
- "Словар" идва от думата "слово", защото то е в основата на общуването. А академия - защото предлагаме разнообразни педагогически услуги - почасови, полудневни и целодневни занимания, детска занималня, различни школи /изобразително изкуство, езикова, музикална/, консултации за ученици от 6 до 12 клас по различни предмети, подготовка на ученици, които кандидатстват след 7 клас, както и за държавните зрелостни изпити.
- Какви специалисти работят с децата и учениците?
- Това са детски учители, преподаватели по чужди езици, математика и т.н., логопед. Имаме идея също да привлечем психолог.
- От нашия предварителен разговор разбрах, че имате идея да въведете и нощна грижа?
- Да, така е. Установихме, че има интерес в тази насока. В тази връзка държа да отбележа, че имаме осигурено медицинско лице. Всъщност тук е мястото да кажа също, че нашата детска академия работи непрекъснато - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Родителите могат да разчитат на нас по всяко време.
Имаме идея също да предлагаме лечебна физкултура, защото има много деца с гръбначни изкривявания. Имаме възможността да използваме помещение за спорт, което се намира в непосредствена близост. Бих искала да отбележа също, че базата ни е уютна и приятна и отговаря на всички изисквания на РИОКОЗ.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

РОДИТЕЛИТЕ МОГАТ ДА РАЗЧИТАТ НА НАС ПО ВСЯКО ВРЕМЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди