изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:18 EEST
НАСИТЕНА ПРОГРАМА НА ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ    
КултураС различни прояви в Добрич ще бъде отбелязан Денят на народните будители и Ден на българските учени - 1 ноември. Мероприятията са съсредоточени в петъчния ден - 30 октомври. Във фоайето на Общинския младежки център ще бъде подредена изложба на Детската школа по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова. В 9 ч. в училищата ще се състои ритуал по издигане на българския флаг.

 Предвидено е също поднасяне на цветя при паметниците на Хан Аспарух, Св.св.Кирил и Методий, Христо Ботев, Васил Левски и др., както и при къщата-музей "Йордан Йовков" и къщата-музей "Адриана Будевска". В храм "Света Троица" ще бъдат отслужени света литургия по повод 150 години от основаването на Първото класно училище в Добрич и заупокойна служба и благодарствен молебен по повод 1 ноември. В 11 ч. ще се състои официалното откриване на барелеф на Маестро Захари Медникаров. Половин час по-късно членовете на Съюза на учените в България - клон Добрич, ще поднесат цветя при паметника на Йордан Йовков. Предвидено е и провеждането на празнична среща с представители на СУБ. Общоградското тържество за обявяване и връчване на годишните награди на община Добрич в областта на духовната култура и празничен концерт ще се състоят от 17.30 ч. в Огледална зала "Нели Божкова".
 


Сходни връзки

НАСИТЕНА ПРОГРАМА НА ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди