изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:41 EEST
ВТОРИ СМЪРТЕН СЛУЧАЙ НА СВИНСКИ ГРИП В БЪЛГАРИЯ    
ЗдравеМъж на около 30 години от Самоков е втората жертва на грипа А /H1N1/, известен като свински грип, в България. Мъжът се е самолекувал десет дни, но в неделя е потърсил лекар в поликлиниката в Самоков заради висока температура и общо неразположение.

Мъжът веднага бил закаран с реанимобил в софийска болница, където починал. Той няма никаква връзка с първия починал от новия грип, който също беше от Самоков. Пред Дарик директорът на болницата в Самоков д-р Красимира Ковачка допълни:

„Дежурният от общопрактикуващите лекари го преглежда, вижда, че е в тежко състояние и го насочва към болницата. В приемния кабинет на болницата се правят всички изследвания и снимка. Той веднага е бил насочен с реанимобил към Белодробната болница с оглед на това, че снимката е била доста тежка. След това е приведен в болница „Св. Ана" в София, където е починал на другия ден. Пациентът не е търсил лекарска помощ десет дни и се е самолекувал. Дарик радио

Информацията още не е потвърдена официално от здравното министерство.  

Първият смъртен случай от новия грипен вирус А /H1N1/ бе на 30-годишен мъж. Той почина на 30 септември в болница "Лозенец" в София, след като заради вируса получи двустранна пневмония. Той е бил наркозависим от кокаин и хероин. Вероятно това е причината за ниския имунитет и бързото развитие на вируса.

Петима ученици от училище "Пенчо Славейков" в Трявна са болни от свински грип, съобщи за Дарик д-р Николай Пенчоков от РИОКОЗ Габрово. От днес в учебното заведение са прекратени занятията, а от утре вероятно във всички училища на територията на града ще бъде обявена грипна ваканция.

В понеделник отсъстващите ученици в учебното заведение са били над 250, което е над 44% и това е усъмнило представителите на хигиенната инспекция. Петте проби са взети на случаен принцип. Резултатите са получени днес. В общинската болница вече са изпратени 100 опаковки Тамифлу. Уведомен е кметът на общината, а утре ще се проведе извънредно заседание на щаба за борба с грипа. От РИОКОЗ призовават гражданите да запазят спокойствие и да спазват добра лична хигиена.

Повечето смъртни случаи в света на заразени с вируса са при млади хора. Статистически по-малко хора умират от новия грипен вирус, отколкото от сезонния.

 


Сходни връзки

ВТОРИ СМЪРТЕН СЛУЧАЙ НА СВИНСКИ ГРИП В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди