изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:55 EEST
Бойко Борисов: Разбирам Станишев и го съжалявам - хората, на които е имал доверие, му режат главата    
НовиниСофия. Липсват оригиналите на посочените девет справки, които са били адресирани до бившия премиер Сергей Станишев. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Борисов каза, че изчезват оригинали, защото единствено такъв документ има тежест. Според Борисов скандалите от последните дни около секретните служби са свързани със сценарий, за да се отклонява общественото мнение и да се демобилизира ДАНС.

Борисов каза, че се надява прокуратурата да изясни поотделно всеки един, замесен в скандала. Служителят в секретното деловодство няма вина – той надлежно е информирал ДАНС. ДАНС са се забавили да ме информират мен, каза премиерът.
По думите му заглавията на липсващите справки са интересни – една от тях е свързана с оперативната обстановка в АЕЦ „Козлодуй”. От архива на ДАНС е изтекъл и доклад за „Невестулката”. Премиерът обаче не уточни за каква информация става въпрос в този документ.
Тежко обвинение е да се каже, че Станишев е закрилял организираната престъпност у нас, каза още Борисов и допълни, че той не може да отправи такова обвинение към бившия премиер. „Когато го обвинявам, го правя на базата на документи, няма да оставя службите нито себе си заложник на тези документи. Разбирам Станишев и го съжалявам – хората, на които е имал доверие, му режат главата. Човекът не е бил в казармата не знае как се работи със секретни документи, разбираемо е”, каза още Борисов.
Премиерът е дал разпореждане на министъра на външните работи Румяна Желева да направи проверка как скандалът в ДАНС се отразява върху представянето на страната ни в чужбина, предвид дипломатическата служба, която заема в момента Петко Сертов. Ако трябва, той ще бъде отзован, каза Борисов.
Юлиан ХРИСТОВ
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Разбирам Станишев и го съжалявам - хората, на които е имал доверие, му режат главата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди