изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:55 EEST
Поредна съдийска оставка заради аферата ”Красьо”    
Ред и сигурностПламен Найденов, административен ръководител на Районния съд в град Несебър, подаде оставка днес, съобщиха от пресцентъра на Висшия съдебен съвет.

 молбата си до Висшия съдебен съвет той отбелязва: "Независимо че не съм ползвал външна подкрепа за избора, като и не съм допускал, че някой от хората, с които съм разговарял, е контактувал по начин, будещ съмнение, след разкриване на обстоятелствата по този случай, мой морален ангажимент е да подам оставка като административен ръководител".
Останалите три оставки са на Иван Димов, член на ВСС, Дора Чинева - административен ръководител - председател на Апелативен съд - Бургас, и на Ангел Ангелов - административен ръководител - окръжен прокурор на Бургас.
Висшият съдебен съвет призова за оставки на магистратите, които са имали нерегламентирани връзки с Красимир Георгиев. На извънредно заседание днес Комисията по превенция на корупцията и по професионална етика към ВСС ще определи конкретните стъпки и мерки за работа по случая, след като във вторник бяха получени материалите от главния прокурор.
Комисията ще положи максимални усилия в най-кратък срок да приключи проверката и да излезе със становища по отделните случаи пред ВСС, е уточнил Цони Цонев, председател на комисията, цитиран в съобщението. dir.bg
 


Сходни връзки

Поредна съдийска оставка заради аферата ”Красьо” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди