изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:46 EEST
ОТЧИТАТ СЪЖИВЯВАНЕ НА ПАЗАРА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ    
ИкономикаИмотните сделки бележат ръст от 45 на сто за второто тримесечие, спрямо първото на тази година, сочат данни на национална агенция “Форос”, заяви управителят й Добромир Ганев.

“Въпреки това, в края на годината се очертава да има спад от около 30 на сто спрямо 2008 г.” – допълва той. Според данните на агенцията, най-слабо засегнати от кризата са сделките с жилищни имоти, въпреки че и там има спад в търсенето. “В момента на пазара има много предлагане и малко търсене. От офис имотите най-търсени са атрактивни търговски площи, които за първи път се появяват на пазара в последните 10-15 години – имам предвид в центровете на големите градове. Спад има в цените и на земеделските земи и в момента декар се търгува за 350-400 лв. Търсенето не е толкова голямо и купувачите предпочитат по-сериозни големи комасирани парцели, сочи практиката ни” – споделя Ганев.
Той е категоричен, че чужденците са се отдръпнали от българския пазар и дори британци продават на по-ниска цена, отколкото са купили,  имоти у нас. Сред купувачите в момента на имоти в България са руснаци, които купуват офис и жилищни сгради по морето и в големите градове – Варна, Бургас, София, но не може да се каже, че могат да повлияят с интереса си на пазара, казва още Ганев и допълва: “Румънци купуват имоти около голф-игрищата в района на Каварна и Балчик, тъй като при тях няма такива игрища. Спад има и във ваканционните имоти по Черноморието, Банско и Пампорово, а и строителните парцели са на изчерпване” – споделя още специалистът.
 


Сходни връзки

ОТЧИТАТ СЪЖИВЯВАНЕ НА ПАЗАРА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди