изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:59 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА "ПЛАЩАМ СИ ДАНЪЦИТЕ, ИСКАМ НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА"    
ОбществоТова заяви Пенка Иванова, която се възмущава от нехайството на общината

"Имам търговски обект на ул. "Роза" 16 в квартал "Изгрев". В петък дойдоха четирима инспектори от общината на проверка. В резултат на визитата им ми направиха предписание, защото се оказва, че нямам право да изхвърлям в контейнера чувала си със смет. Всъщност в чувалчето си изхвърлям само стреч и картон. Беше ми казано дори, че трябва да отида в общината да си взема разрешително и да си изхвърлям сметта от обекта на сметището. Не разписах това предписание. Смятам, че след като си плащам данъците общината трябва да ми осигури условия за работа. Работя в квартал, в който няма нито една нормално проходима улица. Тук таксита не влизат, не влизат и камионите за почистване на контейнерите. Кварталът е заринат с боклуци, защото никой не влиза да чисти. Улиците са непроходими и за линейките дори, а зимно време никой не влиза да чисти снега тук. От фирмите доставчици непрекъснато имам оплаквания, че си разбиват колите, докато донесат стока до обекта. До момента кварталът, в който е магазинът ми има внесени поне 5 жалби в общината, заедно с подписки за лошото състояние на улиците. Аз самата като юридически субект си плащам на общината данъците, таксите, както и акциза за това, че продавам цигари, например. При последното ни питане кога ще се асфалтират улиците след като те вече имат канализация, от общината ни заявиха, че това ще се случи, когато се ликвидира незаконното строителството. Не може ли да се раздадат индивидуални контейнери поне и така кварталът ще е по-чист, пита читателката ни Иванова и добавя, че настоява редовно да се почистват контейнерите, както и да се асфалтират улиците" - разказва Иванова.
Обърнахме се с въпрос към управителя на сметопочистващата фирма "А.С.А. - Шеле", защо не се почистват контейнерите по улиците в "Изгрев", на което Григор Алексиев заяви: "Крайно време е общината да свърши малко работа. Аз нямам камиони за чупене. Там няма улици на практика и когато падне студът и замръзне, ледът се разтопява чак за 24 май. Това, което сме направили - оставихме големите 4-кубкови контейнери, като имаме договорка с общинска фирма, която да влиза с камион и да ги изнася". Той допълни, че ще проведе разговор с общината, за да се потърси по-добро решение на проблема.
Зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев заяви, че пресечките на ул. "Агликина поляна", една от които е и ул. "Роза", би могло да се говори, че ще се асфалтират, когато това се случи с всички улици в града. На тези улици преди 2 години кметството успя да направи канализацията, но не успя да подмени всички водопроводи. Може би когато стартира проектът за водния цикъл, ще се извърши голяма част от рехабилитация на водопроводите, заяви още зам.-кметът.
Що се отнася до казуса с контейнерите, арх. Ганчев заяви, че не би следвало да се дава на търговския обект такова предписание и общински служители да настояват търговци да ходят на сметището да изхвърлят отпадъците си.
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА "ПЛАЩАМ СИ ДАНЪЦИТЕ, ИСКАМ НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА" | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА "ПЛАЩАМ СИ ДАНЪЦИТЕ, ИСКАМ НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА"
Автор: Anonymous да 2009-10-29 @ 14:43 EET
НАЛИ НА КМЕТИЦАТА УЛИЦАТА Я АСФАЛТИРАХА ЗАЩО ЩЕ АСФАЛТИРАТ ТАЗИ.ПЪК И ПОЧАКАЙТЕ МАЛКО НЕКА ДА ДОЙДАТ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЗА КМЕТ ВИДИШ ЛИ МОЖЕ ДА АСФАЛТИРАТ И ВАШАТА УЛИЦА АКО ЗНАЕТЕ КАК ДА СИ ПОИСКАТЕ РАЗБИРА СЕ
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА "ПЛАЩАМ СИ ДАНЪЦИТЕ, ИСКАМ НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА"
Автор: Anonymous да 2009-10-29 @ 15:28 EET
Точно така е както казва АНОНИМНИЯ читател по-долу. Нали кметицата си асфалтира улицата,апък другите да му мислят,но да не забравяме,4е вече циганите паднаха от власт. така ще падне и наща зла кметица.
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА "ПЛАЩАМ СИ ДАНЪЦИТЕ, ИСКАМ НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА"
Автор: Anonymous да 2009-10-29 @ 16:49 EET

Знаете ли защо в Европа улиците се асфалтират, а не се правят с бетон? :-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди