изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:31 EEST
Д-р Божидар Нанев за грипа: Нищо не крием, всичко, което се случва го обявяваме    
ЗдравеСофия. Нищо не крием, всичко, което се случва го обявяваме, имаме епидемиологични справки, които изнасяме в пространството, обясняваме какъв е този вид грип, казваме къде са най-засегнатите райони, колко души са носители на вируса и колко са смъртните случаи. Това каза д-р Божидар Нанев, министър на здравеопазването, в интервю за предаването на бТВ „Тази сутрин”, по повод публикации в медиите, че се крие информация, която би могла да предизвика повече паника.

Той апелира медиите да не се използва терминологията „свински грип”, тъй като няма такъв термин и това е някакво изкривяване. Нанев обясни, че това е мутирал грип. Здравният министър заяви, че този вид грип не е по-различен, не е по-опасен от всички останали видове грип, които са преминавали като епидемии. По думите му разликата е в това, че засяга много големи пространства, територии и брой население и засяга повече млади хора, отколкото възрастни.
dir.bg
 


Сходни връзки

Д-р Божидар Нанев за грипа: Нищо не крием, всичко, което се случва го обявяваме | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди