изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:42 EEST
Две митници са проверени по сигнали за корумпирани митничари    
Ред и сигурностСофия. Две митници са проверени по сигнали за корумпирани митничари. Това каза директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Докладът с проверката е предоставен на НАП, след което Танов ще изпрати проверката в прокуратурата. Той поиска от комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси да му предостави списък с имената на митничарите, към които има съмнения за корупция.

По думите на председателя на комисията Яне Янев около 27 са имената на митничари, които са подадени като сигнал. По справка на комисията около 70% от тези служители все още работят в митниците, при условие, че сигналът е подаден още преди една година. По думите на Танов около 12 от служителите на митница Калотина са осъждани и с присъди. Той каза още, че около 50% от митничарите в страната са с фалшиви дипломи – тези случаи са подадени в Министерството на образованието за да бъде направена проверка на издадените дипломи, които са основно от Югозападния университет-Благоевград и от свищовския университет.
Според Бойко Великов, член на комисията, около 61 са митничарите, които са с голямо имущество, несъизмеримо с тяхното заплащане и след направените проверки се е оказало, че те са безупречни.
Юлиан ХРИСТОВ

ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА КОНТРАБАНДА /Всички информации на едно място/

 


Сходни връзки

Две митници са проверени по сигнали за корумпирани митничари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди