изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:35 EET
Държавно величие взело 15 млн. евро подкуп    
Политика
15 млн. евро подкуп е взел един от първите трима мъже в държавата по времето на предишния кабинет на Сергей Станишев. Това каза в сутрешния блок на НТВ лидерът на Гражданска лига за България Стефан Гамизов. Гамизов обаче отказа да каже кое е лицето. Гамизов получил въпросната информация от човека, дал тлъстия рушвет.


Гамизов обаче отказа да каже кое е лицето. Гамизов получил въпросната информация от човека, дал тлъстия рушвет.

“Щом Иван Драшков днес е заявил, че се връщаме в българските служби за сигурност, оттук нататък всеки един такъв коментар само ще улеснява организираната престъпност”. Така мотивира отказа си да конкретизира кой големец е взел тлъстия подкуп Гамизов. 

По-добре да запазя мълчание и да очаквам нещата да започнат да се разплитат у нас, отколкото да дам възможност на престъпността да затвори тези файлове и никога нищо да не се случи, обясни за БЛИЦ той. 

Жертвите у нас не са службите за сигурност и тези, които дават подкупите, а тези, които ги взимат.

Друга ценна информация е, че американска частна компания, описана в справката на ДАНС, която бе пусната в интернет в понеделник, е целяла да създаде звено в ДАНС, което да наброява петдесетина човека. По американския проект са работили Гамизов и бившият шеф в ДАНС Петко Сертов.
 
Ръководител на проекта в България бил пенсиониран американец с първо име Дейна, служил в Департамента по правосъдие на САЩ.

По думите на Гамизов той събира информация и я предава на американската фирма, за да се види какво се случва у нас.

Новото звено щяло да позволи на ДАНС да си изпълнява задълженията по-добре. Такива проекти имало в Унгария, Чили и Румъния. 

"Няма никакво значение какво е цялото име на американския служител, защото повече няма да стъпи у нас", отсече Гамизов.

“Твърдо взимам решението днес следобед да закрия окончателно този проект. Всички, които ме посъветваха да не се работи такова нещо у нас, се оказаха прави. За жалост такъв проект в България не може да се случи”, обясни той.

Гамизов обясни, че преди месец и нещо ДАНС са възпрепятствали проекта. "Защото случването на този проект автоматично щеше да извади цялата помия за това кой организира организираната престъпност в България", конкретизира той.

Справката, която се появи в мрежата, описва тайни контакти на шефа на ДАНС Петко Сертов със Стефан Гамизов и Костадин Сирлещов, които лобират за контракт с щатската фирма.

На въпрос защо е трябвало тайно да се среща със Сертов, Гамизов отговори така: “ Българските служби за сигурност са пропити от корупция и дълбоко свързани с организираната престъпност, човек не може да им се довери".

Четири официални разговори по проекта за новото звено в ДАНС били водени с хора от кабинета, имало и кореспонденция с шефа на агенцията и с премиера Станишев.

За справката на ДАНС, в която той е главно действащо лице, Гамизов обясни: “Тази справка е изготвена в последните дни на работата на Иван Драшков, преди да го уволнят, тя не е извадена нито от Сергей Станишев, нито от Алексей Петров.

“В продължение на две години усещах постоянното присъствие зад гърба ми и се чудех кога точно ще ми вземат визата. Произведоха фалшив файл за мен. Искам да знам какво пише в липсващите страници”, коментира Гамизов. 

Нещото, което не се пита сега, е кой е инициаторът за написването на справката на ДАНС. "Ще ви кажа, че инициаторът е президентът Георги Първанов. В случая Иван Драшков не е извършил нищо друго, освен че е изпълнил една мръсна поръчка на лицето Първанов".

На въпрос кой стои зад Иван Драшков, Гамизов отговори така: “Виждал съм го да влиза и излиза от ресторант “Монтерей” (място за сбирки на бивши служители на спецслужби и политици, наречени кръга Монтерей) четири пъти. Може би кръгът Монтерей седи зад него”.

“Знам повече от всякога за това какво се случва в България. Сто пъти си казах “майната му”, ще хвана самолета и ще зарежа тази държава”, нервира се той.

“Аз съм гражданин със специфични знания, които другите не притежават”, обясни защитникът на гражданите защо точно той иска да подпомага българските спецслужби. "Ще мине време и един ден всички ще видят какво съм вършил 4 години”, убеден е той.

До този момент имаше някакви опити за отказ от тотална колаборация, но за съжаление вече българските служби за сигурност се предават изцяло в ръцете на организираната престъпност. 

Последните 48 часа ние наблюдаваме извършването на окончателния конституционен преврат в България, в който организираната престъпност овладява службите за сигурност.
/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Държавно величие взело 15 млн. евро подкуп | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди