изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:42 EEST
Свинският грип – афера за 5 милиарда евро    
Коментари Грипният вирус А (H1N1), известен сред народа с опростеното наименование “свински грип”, е поредната далавера на международната фармацевтична мафия. Тези съмнения вече взеха да се пораждат масово и в България след втория случай на починал от вируса – 30-годишен мъж от Самоков, пише столичен вестник.

Епидемия от свински грип има и в Трявна, заразени са над 50 ученици. Според неофициална информация вече има и регистрирани огнища в още няколко български градове. Училищата масово разпускат ученици и обявяват грипни ваканции. “Телевизиите и вестниците ни занимават с ченгесарските истории на ДАНС, а не предупреждават за новата епидемия, която може да се окаже като Чернобил!”, гневят се стотици българи.

От месеци цял свят се тресе от аферата “свински грип”, до този момент са регистрирани 218 смъртни случая на заболели от вируса. Жертвите са основно в Централна Америка. Антиглобалисти от цял свят разпространяват клюката, че витусът всъщност е измислен от фармацевтичната мафия, за да бъдат продадени лекарства и ваксини за милиарди евро.

Факт е, че швейцарският мастодонт в областта на фармацията “Новартис” е заринат с поръчки за ваксина срещу свинския грип. Засега въпросната компания единствена е обявила публично, че е открила ваксина срещу вируса убиец. Тя е произведена в лаборатория в Магдебург, Германия. Вече 52 правителства са направили поръчки, като само американското министерство на здравеопазването е направило заявка на обща стойност от 489 милиона долара.

Според груби данни фармацевтичните гиганти ще спечелят над 5 милиарда лева от масовата истерия “свински грип”. Вирусът съживи не само практиката да се инжектират противовирусни ваксини, но даде и мощно рамо на продажбата на всевъзможни лекарства срещу грип.

В България фармацевтичната компания “Новатрис” се ползва с безупречна репутация. У нас компанията се представлява и управлява от водещи лекари, сред които е д-р Михаил Миков. Това лято фармацевтичният гигант дари безвъзмездно лекарство за 180 деца, страдащи от нелечимата болест муковисцидоза. Лекарството подобрява общото състояние на болните.

Засега няма данни България да е поръчвала ваксина срещу свинския грип. Дори да бъде направена заявка за ваксината, то пратката ще пристигне най-рано след два-три месеца, тъй като от “Новатрис” не могат да смогнат с изпълнението на поръчките, идващи една след друга от държави от цял свят.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Свинският грип – афера за 5 милиарда евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди