изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:58 EEST
Караджова: В земята са заровени над 700 млн. лв.    
Екология
В земята са заровени над 700 млн. лева за абсолютно ненужни проекти, каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова по bTV, цитирана от БГНЕС.


Караджова даде пример със село Дръндар (на около 40 км от Варна - бел.ред.), родното място на Ахмед Доган, където е осъществен проект за канализация и пречиствателна станция като жителите са 200, а само 10 къщи са включени. Това е абсолютно недопустимо, каза Караджова, при това няма и европейски изисквания за такива населени места.
В същото време не се обръща внимание на градове с много повече жители и нужда от пречиствателни станции, категорична е Караджова. Предишното ръководство на министерството е водило политика на тотално потъпкване на европейските изисквания, каза тя. Няма обяснение защо са давани средства на малки населени места с кметове, приближени на управляващите, добави министър Караджова и отбеляза, че при това на кого са давани парите е било скрито.
На Предприятието за управление на дейностите по околната среда (ПУДОС) не са правени никакви проверки през цялото време, отбеляза министърът на околната среда и водите. По думите й сега се проверяват всички обществени поръчки и където има нарушения, те ще бъдат давани на прокурор.
Превърнали сме се в пъдари, вместо да се занимаваме с политика в областта на околната среда, заключи Караджова.
dir.bg
 


Сходни връзки

Караджова: В земята са заровени над 700 млн. лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди