изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:16 EEST
ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/    
Ред и сигурност

ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/



Ред и сигурностГраничните полицаи от ГКПП Кардам Камен Костадинов и Илия Желязков, разследвани за престъпление по служба, ще останат в ареста, постановиха магистратите от Варненския апелативен съд. С това решение съдът в морската ни столица потвърди определението на Окръжния съд в Добрич.

 

В края на октомври първоинстанционният съд определи най-тежката процесуална мярка за принуда за 39-годишния Камен Костадинов от Добрич, командир на отделение на ГКПП Кардам при Регионална дирекция „Гранична полиция” – Русе, и за 49-годишния Илия Желязков от Ген. Тошево, старши полицай на същия контролен пункт. Двамата са обвиняеми по досъдебно производство на Добричката окръжна прокуратура затова, че като  длъжностни лица, които заемат отговорно служебно положение, през септември тази година са превишили правата си, за да набавят за себе си или другиго облага, и от деянието им са настъпили значителни вреди.  Разследването установило, че двамата са нарушили служебните си задължения, свързани с охраната на границата, контрола по спазване на граничния режим и преминаването на лица и транспортни средства. В информационната система на Граничния пункт са били въвеждани данни за лица и превозни средства, които не са преминавали през ГКПП Кардам .

ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/

Добричкият окръжен съд задържа трети обвиняем по делото срещу граничните полицаи

 

 

Добричкият окръжен съд задържа трети обвиняем по делото срещу граничните полицаи    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” на 39-годишния Валери М. А. от София. Той е привлечен като обвиняем за това, че е подбудил едно длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, да наруши своите служебни задължения по осъществяване на контрола на държавната граница и това е било осъществено. Валери А. е разследван по досъдебното производство срещу двамата гранични полицаи Илия Желязков и Камен Костадинов, които бяха задържа под стража на 26.10.2009 г.

 

Добричкият окръжен съд прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Валери А. в качеството на подбудител е осъществил престъплението, за което е привлечен да отговаря. То е тежко умишлено, като събраните до момента данни показват, че е създадена добра и стройна организация за изпълнение на деянието. Съдът взе предвид, че срещу Валери А. се водят още две досъдебни производства, като едното от тях е за същото престъпление. Тези факти мотивират съда да приеме, че съществува реална опасност той да извърши друго деяние, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Предвид това, че лицето не пребивава на посочения от него като постоянен адрес, съдебният състав смята, че съществува и възможност то да се укрие.

Валери А. е завършил средно образование, не работи, не е осъждан.

Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Варна.

 

30.10.2009 г.                                             Пресслужба Добрички окръжен съд

Две митници са проверени по сигнали за корумпирани митничари

   
Ред и сигурностСофия. Две митници са проверени по сигнали за корумпирани митничари. Това каза директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Докладът с проверката е предоставен на НАП, след което Танов ще изпрати проверката в прокуратурата. Той поиска от комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси да му предостави списък с имената на митничарите, към които има съмнения за корупция.

По думите на председателя на комисията Яне Янев около 27 са имената на митничари, които са подадени като сигнал. По справка на комисията около 70% от тези служители все още работят в митниците, при условие, че сигналът е подаден още преди една година. По думите на Танов около 12 от служителите на митница Калотина са осъждани и с присъди. Той каза още, че около 50% от митничарите в страната са с фалшиви дипломи – тези случаи са подадени в Министерството на образованието за да бъде направена проверка на издадените дипломи, които са основно от Югозападния университет-Благоевград и от свищовския университет.
Според Бойко Великов, член на комисията, около 61 са митничарите, които са с голямо имущество, несъизмеримо с тяхното заплащане и след направените проверки се е оказало, че те са безупречни.
Юлиан ХРИСТОВ

Добричкият окръжен съд задържа двама гранични полицаи

   
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд задържа под стража 49-годишния Илия И. Ж. от гр. Ген. Тошево и 39-годишния Камен. М. К. от Добрич. Двамата са разследвани по досъдебно производство на Добричката окръжна прокуратура по обвинение, че като  длъжностни лица, които заемат отговорно служебно положение, са превишили правата си с цел да набавят за себе си или другиго облага, и от деянието им са настъпили значителни вреди. 

Адвокатите на двамата оспориха основателността на поисканата най-тежка мярка за процесуална принуда.

Добричкият окръжен съд прецени, че от представените от Окръжната прокуратура материали може да се направи обосновано предположение, че Илия Ж. и Камен К. са извършили деянието, за което са привлечени да отговарят. То е тежко умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда наказание от 1 до 8 години лишаване от свобода. Съдът счита, че предвид длъжността, която заема Илия Ж. – старши полицай на ГКПП Кардам при Регионална дирекция „Гранична полиция” - Русе, е налице опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът смята, че за Камен К. е налице опасност да се укрие, тъй като е заемал длъжността командир на отделение на ГКПП Кардам при Регионална дирекция „Гранична полиция” – Русе.

Двамата могат да обжалват акта на Добричкия окръжен съд пред Апелативен съд – Варна.

 

26.10.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд

 

ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА КОНТРАБАНДА /Всички информации на едно място/

Началник смяна и оператор на ГКПП-Кардам са задържани при спецкация

   
Ред и сигурностОперацията е на дирекция ”Вътрешна сигурност”-МВР и Националната агенция по приходите, под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич. Граничните полицаи са уличени в длъжностни и документни престъпления

Както вече съобщихме, при проведена съвместна операция на Дирекция ”Вътрешна сигурност”- МВР и Националната агенция по приходите, под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич, на 23 октомври на ГКПП-Кардам са задържани К.М./39 г./, началник смяна и операторът И.Ж./49 г./. Срещу двамата гранични полицаи е образувано досъдебно производство по чл. 282 от НК.
По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения на граничния пункт и на личните автомобили, намиращи се в района. Иззети са доказателства за  длъжностни и документни престъпления, извършени от двамата служители. Наложена им е 72-часова мярка “задържане под стража”.
Операцията е започнала след получен сигнал от служители на МВР /техни колеги/, на които направило впечатление неконтролируемото въвеждане в информационните системи на транспортни средства, които реално никога не са напускали територията на страната. Друг факт бил, че вписаните камиони били на спедиторски фирми, а за някои от шофьорите фигурирали по няколко излизания и влизания в страната в рамките на един ден по маршрута Калотина-Кардам, което е физически невъзможно. Всички вписани в системата за граничен контрол транспортни средства, но реално не напускащи българска територия, фиктивно изнасяли от страната брашно и зърно за две фирми.
От проведените разпити на свидетели станало ясно, че шофьорите притежават или управляват вписаните транспортни средства,  но никога не са напускали територията на България.
По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения, жилищата и транспортните средства, собственост на задържаните граничари. Открити и иззети са множество SIM карти и мобилни телефони, около 4000 евро, скрити в специално пригодена за целта табуретка, документи  с гриф “поверително”,  държани в нарушение на Закона за класифицирана информация.
Процесуално-следствените действия  по случая продължават.  mvr.bg

Корумпиран граничар - брат на областен управител /Всички информации на едно място/

Гранични полицаи в схема за ДДС измами    
Ред и сигурностДОБРИЧ. Началник-смяна и оператор на ГКПП-Кардам са задържани за длъжностни престъпления, съобщи МВР.


Операцията е проведена в петък от служители на дирекция "Вътрешна сигурност" и НАП под ръководството на Добричката окръжна прокуратура. По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения и на лични автомобили, които били паркирани в района. Двамата гранични полицаи К.К. (39 г.) и И.Ж. (49 г.) са пипнати в момент на пропускане на автомобил с фиктивна стока, научи "Стандарт". Те са участвали в разработена схема за източване на ДДС. В Добрич вчера се заговори, че единият от граничните полицаи - Илия Желязков, е брат на областния управител Желязко Желязков. Другият задържан пък преди дни е бил препоръчан на премиера да оглави митницата в Добрич. / в. "Стандарт"

Продължават следствените действия във връзка със задържаните служители на ГКПП-Кардам

   
НовиниДобрич. Продължават процесуално-следствените действия във връзка със задържаните служители на ГКПП-Кардам. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Началник смяна и оператор на ГКПП-Кардан са задържани след проведена операция на служители на дирекция ”Вътрешна сигурност”-МВР и Националната агенция по приходите (НАП), под ръководството на Добричката окръжна прокуратура. Срещу двамата гранични полицаи - К.К. (39 г.) и И.Ж. (49 г.) е образувано досъдебно производство по чл.282 от НК.
По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения на граничния пункт и на лични автомобили, които били паркирани в района. Иззети са доказателства за длъжностни и документални престъпления, извършени от двамата служители на ГКПП. Те са задържани за срок от 72 часа.
Продължават процесуално-следствените действия по случая. Очаква се в утрешния ден, след приключването им, да бъде оповестена допълнителна информация по операцията. 
Агенция "Фокус"
 

 

Разкриха два случая на корупция

   
Ред и сигурностВ Кардам за корупция за задържани двама гранични полицаи. Арестуваните са началник на смяна и един служител. Става дума за изградена система, чрез която се осъществява контрабанда.Специализираната операция се финализира, съобщи за Агенция „Фокус” вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.


Два различни случая на корупция станаха ясни днес след специализирани операции.
В Кардам за корупция за задържани двама гранични полицаи. Арестуваните са началник на смяна и един служител. Става дума за изградена система, чрез която се осъществява контрабанда.
В Плевен са арестувани прокурорът Георги Велков от Плевен и бизнесменът Илиян Михайлов заради подкуп за решаване на дело от общ характер.
Представители на Софийска градска прокуратура, ДАНС и ОД на МВР - Плевен залавят Михайлов в момента, в който дава подкуп от 23 хил. лв. на прокурор Велков.


Двама гранични полицаи са задържани на територията на Кардам. Специализираната операция се финализира, съобщи за Агенция „Фокус” вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Задържаните за корупция са началник на смяна и един служител. Става дума за изградена система, чрез която се осъществява контрабанда.
Операцията е започнала преди два дни и утре трябва да приключат всички процесуално-следствени действия.
„Имаме волята да противодействаме на подобни явления, защото липсата на държавност в предишното уравление доведе до безнаказаност на подобни лица. Предприели сме действия с отдел „Вътрешна сигурност” към Министерството за всеки един такъв случай да бъдем безкомпромисни. Естествено също така и срещу организираната престъпност, знаете, че днес имаше добри операции на територията на Столичната дирекция на вътрешните работи за наркотици”, каза вътрешният министър.
Операцията по задържането на прокурор и бизнесмен в Плевен за подкуп е резултат от съвместната работа на ДАНС, МВР и Прокуратурата.
Арестувани са прокурорът Георги Велков от Плевен и бизнесменът Илиян Михайлов. Представители на Софийска градска прокуратура, ДАНС и ОД на МВР - Плевен залавят Михайлов в момента, в който дава подкуп от 23 хил. лв. на прокурор Велков. Акцията е проведена днес около 17.45 часа. Магистратът Георги Велков от Окръжната прокуратура в Плевен и негов посредник са заловени при получаване на подкупа. Той бил поискан от лице, срещу което е заведено наказателно дело от общ характер.
Срещу извършителите е образувано производство по чл.320, т.1, чл.304 б, ал.1, във връзка с чл.301 от НК.
Велков прекара няколко часа пред дома си с белезници. В началото на акцията дори е бил проснат по очи на земята, разказаха очевидци.
Наблюдаващ прокурор по случая е Георги Тафров от Софийска градска прокуратура.
Процесуално - следствените действия продължават.

***
Около година прокурорът Георги Велков е работил по дело за обсебването на мелницата в град Славяново, бивша собственост на Илиян Михайлов. Делото беше върнато на прокуратурата от съда. След това отново влезе в Окръжен съд – Плевен. Делото е срещу известния в цялата страна бизнесмен Светозар Д. Той е обвинен в обсебване в големи размери чрез измама. Обвинението срещу него е, че на 22 декември 2004 г. в Троян чрез измама склонил Димитър Йорданов Митовски и Илиян Василев Михайлов от Плевен да подпишат частни документи - запис на заповед без протест с падеж за 200 000 лв. и запис на заповед без протест с падеж за 150 000 лв. С тези записи Митовски и Михайлов се задължили като физически лица да заплатят на „Октопод Инвест Холдинг” ООД - Варна сумите по записите, което според обвинителния акт не отговаряло на волята им. Друго обвинение срещу Светлозар Д. гласи, че през периода декември 2004 г. - май 2006 г. в Троян заблудил Димитър Йорданов Митовски, Илиян Василев Михайлов, Христимир Иванов Панчев и Евгени Илиев Асенов от Плевен, че след придобиване на собственост от „Октопод Инвест Холдинг” ЕООД - Варна върху стопански двор с мелница в Славяново, предишна собственост на „Славомел” ООД, ще прехвърли собствеността на недвижимия имот обратно на „Славомел”. С това подсъдимият причинил на „Славомел” имотна вреда в размер на 293 240 лв., като измамата представлява особено тежък случай. Имотът представлявал стопански двор от 6.93 дка заедно с построените в него сгради, като към 22 декември 2004 г. е оценен за 443 240 лв.
По същото дело е обвинена и Капка Р., която като вещо лице по изпълнителното дело съзнателно дала невярно заключение относно справедливата пазарна стойност на стопанския двор заедно с построената в него мелница в размер на 199 800 лева.
Срещу съдия-изпълнителя Цветозар Н. също има повдигнато обвинение - че с цел да набави облага за „Октопод Инвест Холдинг” ЕООД - Варна спомогнал дружеството да придобие собственост върху стопанския двор заедно с мелницата.
За сега не е ясно има ли връзка въпросното дело с днешната акция, при която прокурорът Велков и бизнесменът Михайлов бяха заловени с 23 000 лв. подкуп.
ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА КОНТРАБАНДА /Всички информации на едно място/    
Ред и сигурностЗАДЪРЖАХА ПОД СТРАЖА ГРАНИЧНИТЕ ПОЛИЦАИ. Само от началото на годината до момента от двама шофьори са извършени фиктивно 160 курса за излизане на камиони с жито и брашно, каза от ефира на бТВ вътрешният министър Цветан Цветанов

Добричкият окръжен съд задържа под стража 49-годишния Илия Желязков от Генерал Тошево и 39-годишния Камен Костадинов от Добрич - гранични полицаи на ГКПП-Кардам, съобщиха от пресцентъра на съда. Двамата са разследвани по досъдебно производство на Добричката окръжна прокуратура по обвинение, че като длъжностни лица, които заемат отговорно служебно положение, са превишили правата си с цел да набавят за себе си или другиго облага и от деянието им са настъпили значителни вреди.

Както НДТ писа, Желязков, който е брат на областния управител, и предложеният за шеф на Митницата Костадинов бяха задържани преди дни след проведена операция на служители на дирекция ”Вътрешна сигурност” на МВР и Националната агенция по приходите, под ръководството на Добричката окръжна прокуратура.

Адвокатите на двамата оспориха основателността на поисканата най-тежка мярка за процесуална принуда. Добричкият окръжен съд прецени, че от представените от Окръжната прокуратура материали може да се направи обосновано предположение, че Илия Желязков и Камен Костадинов са извършили деянието, за което са привлечени да отговарят. То е тежко умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда наказание от 1 до 8 години лишаване от свобода. Съдът счита, че предвид длъжностите, които заемат Илия Желязков – старши полицай на ГКПП-Кардам, при регионална дирекция „Гранична полиция”-Русе, и Камен Костадинов - командир на отделение в същия граничен пункт, е налице опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Двамата могат да обжалват акта на Добричкия окръжен съд пред Апелативен съд–Варна.

Адвокат на Костадинов е Живко Желев, а братът на областния управител Илия Желязков защитава адвокат Никола Василев. На въпрос на журналисти защо в съда е оспорил основателността на исканата от прокуратурата мярка адвокат Николов заяви, че според него в момента обвинението е формално, но не и реално и липсват съществени доказателства. Николов заяви още, че има заедно със своя подопечен три дни, в които да премисли, но по първоначални данни е склонен да обжалва наложената постоянна мярка на Желязков пред Апелативен съд - Варна.

Случаят със задържането на Желязков и Костадинов бе даден вчера от вътрешния министър Цветан Цветанов в инвервю пред бТВ като пример, че в ГЕРБ няма да бъдат прикривани замесени братя, братовчеди, кръгове, министри, депутати. Цветанов разказа, че сигналът за корупционната схема с въвеждането на фиктивни износи на ГКПП-Кардам, постъпил  преди 18 дни. Той обясни, че при схемата се въвеждал камионът, шофьорът и се отчитали постоянно много курсове, които са направени. Само от началото на годината до момента от двама шофьори били "извършени" 160 курса за излизане на камиони с жито и брашно. "Тогава, когато колегите направиха проверката, установиха, че всъщност става въпрос за 80 камиона, които са излизали с 80 шофьора - обясни вътрешният министър. - Двама от шофьорите са разпитани пред съдия, казали са, че никога не са излизали с тези камиони в тази дестинация. Това означава, че за една година държавата просто е бездействала, осъществявал се е един фиктивен износ. А житото и брашното, когато се изнасят, са с нулева ставка, а когато остават във вътрешния пазар, са с 20 процента ДДС".

Цветан Цветанов разказа, че на третия ден - след постъпване на първата сурова информация, при него отишли служители на "Вътрешна сигурност" и му казали, че единият от граничните полицаи е брат на областния управител на Добрич. "Казах, че абсолютно никакво значение няма това и трябва да се работи, за да се върви към реализация на тази разработка и то колкото е възможно по-бързо, защото ние не искаме да харчим парите на данъкоплатеца, за да разточваме във времето месеци и да прикриваме дадено престъпление", категоричен бе министърът. И допълни: "Всеки носи отговорността си, след като си е пълнолетен и всеки, който смята, че влиза в политиката или по някакъв начин може да ползва политическото влияние, това се е негов проблем. Но ние трябва да бъдем хора, които да изпълним ангажимента си, който сме поели пред нашите избиратели".

Повече информация и коментарите на читателите може да намерите в ndtnews.hopto.org

НДТ

 

ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА КОНТРАБАНДА

 

Единият от тях - Илия Желязков, е брат на областния управител е екс шеф на "Икономическа полиция" Желязко Желязков, а другият - Калин Костадинов, бил предложен за шеф на Митницата, неговата майка работи в отдел "Кадри" на Областната дирекция на МВР в Добрич, научи НДТ 

 

Началник смяна и оператор на ГКПП-Кардам, са задържани след проведена операция на служители на дирекция ”Вътрешна сигурност” на МВР и Националната агенция по приходите, под ръководството на Добричката окръжна прокуратура, съобщи МВР. Срещу двамата гранични полицаи Калин Костадинов /39/ и Илия Желязков /49/ е образувано досъдебно производство по чл. 282 от Наказателния кодекс.

НДТ научи, че Илия Желязков е брат на областния управител на Добрич и екс шеф на "Икономическа полиция" Желязко Желязков, а Калин Костадинов - наскоро е предложен за шеф на Митницата в Добрич. По непотвърдена информация, майката на Калин Костадинов работи в отдел "Кадри" в Областната дирекция на МВР.

По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения на граничния пункт и на личните автомобили, намиращи се в района. Иззети са доказателства за  длъжностни и документни престъпления, извършени от двамата служители. Наложена им е 72-часова мярка “задържане под стража”.

Операцията е започнала след получен сигнал от служители на МВР - техни колеги, на които направило впечатление неконтролируемото въвеждане в информационните системи на транспортни средства, които реално никога не са напускали територията на страната. Друг факт бил, че вписаните камиони били на спедиторски фирми, а за някои от шофьорите фигурирали по няколко излизания и влизания в страната в рамките на един ден по маршрута Калотина-Кардам, което е физически невъзможно. Всички вписани в системата за граничен контрол транспортни средства, но реално не напускащи българска територия, фиктивно изнасяли от страната брашно и зърно за две фирми. От проведените разпити на свидетели станало ясно, че шофьорите притежават или управляват вписаните транспортни средства, но никога не са напускали територията на България.

По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения, жилищата и транспортните средства, собственост на задържаните граничари. Открити и иззети са множество SIM карти и мобилни телефони, около 4000 евро, скрити в специално пригодена за целта табуретка, документи с гриф “поверително”,  държани в нарушение на Закона за класифицирана информация. Процесуално-следствените действия  по случая продължават.

"Знаем начина и формата, по който те са работили с организирана престъпна група за контрабанда на съответни стоки, с което се ощетява републиканският бюджет, и в момента искам да кажа, че заедно с НАП работим по документирането и процесуално-следствените действия, които трябва да бъдат извършени, за документирането на цялата престъпна схема" - каза в предаването "Седмицата" на Дарик радио вътрешният министър Цветан Цветанов. НДТ

Корумпиран граничар - брат на областен управител /Всички информации на едно място/

Единият от двамата гранични полицаи от ГКПП Йовково, които бяха арестувани за 72 часа по подозрение, че участват в контрабандна схема, е брат на областния управител на Добрич Желязко Желязков.

49-годишният Илия Желязков и негов колега са заловени в петък при пропускане на автомобили с фиктивна стока, съобщава в. "24 часа". Според МВР двамата вероятно са част от добре организирана система за точене на ДДС. Акцията е проведена в пълна тайна от служители на "Вътрешна сигурност" след сигнал от НАП.
"Операцията е от 2 дни и продължава. Намерихме табуретка, в която са съхранявани 3500 евро. Знаем начина и формата, по които граничарите са работили", съобщи пред Дарик радио вътрешният министър Цветан Цветанов.
Обискирани са служебни помещения на пункта и лични коли. Иззети са доказателства за длъжностни и документни престъпления. Срещу двамата полицаи е образувано досъдебно произвоство за престъпление по служба.
Илия Желязков бил служител на гранична полиция от години. Брат му Желязко Желязков стана областен по предложение на ГЕРБ. Преди да заеме поста, той бе шеф на Икономическата полиция в Добрич. Той не е открит за коментар.
DIR.BG

Продължават следствените действия във връзка със задържаните служители на ГКПП-Кардам

Разкриха два случая на корупция

Двама служители на ГКПП-Кардам са уличени в длъжностни и документални престъпления

Началник смяна и оператор на ГКПП-Кардан са задържани след проведена операция на служители на дирекция”Вътрешна сигурност”-МВР и Националната агенция по приходите, под ръководството на Добричката окръжна прокуратура. Срещу двамата гранични полицаи К.К. /39 г./ и И.Ж. /49 г./ е образувано досъдебно производство по чл.282 от НК.
По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения на граничния пункт и на лични автомобили, които били паркирани в района. Иззети са доказателства за  длъжностни и документални  престъпления,  извършени от двамата служители на ГКПП. Те са задържани за срок от 72 часа.
Продължават процесуално-следствените действия по случая. Очаква се в утрешния ден, след приключването им, да бъде оповестена допълнителна информация по операцията.  WWW.MVR.BG

Цветан Цветанов за изпитанията пред МВР

Вашите три месеца?

Да, трите месеца. Дори снощи разговарях с директора на "Гранична полиция", знаете, че имаме една реализация, в която има задържани началник на КПП "Кардам", началник на смяна, и един служител.

Това е операция от. . .

Това е операция, която е на "Вътрешна сигурност". . .

Откога?

. . .съвместно с прокуратурата. Ами тя е, от два дни стартира, днес продължават колегите, но намерихме и табуретката с 3500 евро, където се съхраняват, знаем начина и формата, по който те са работили с организирана престъпна група за контрабанда на съответни стоки, с което се ощетява републиканският бюджет, и в момента искам да кажа, че заедно с НАП работим по документирането и процесуално-следствените действия, които трябва да бъдат извършени, за документирането на цялата престъпна схема.

Държали са парите в табуретка?

Да, да, това беше сейфът на тази групичка, която си работеше. . .

В кардамската митница?

В кардамската митница.

 Част от интервюто на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов по http://dariknews.bg

Гранични полицаи в схема за ДДС измами    
Ред и сигурностДОБРИЧ. Началник-смяна и оператор на ГКПП-Кардам са задържани за длъжностни престъпления, съобщи МВР.


Операцията е проведена в петък от служители на дирекция "Вътрешна сигурност" и НАП под ръководството на Добричката окръжна прокуратура. По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения и на лични автомобили, които били паркирани в района. Двамата гранични полицаи К.К. (39 г.) и И.Ж. (49 г.) са пипнати в момент на пропускане на автомобил с фиктивна стока, научи "Стандарт". Те са участвали в разработена схема за източване на ДДС. В Добрич вчера се заговори, че единият от граничните полицаи - Илия Желязков, е брат на областния управител Желязко Желязков. Другият задържан пък преди дни е бил препоръчан на премиера да оглави митницата в Добрич. / в. "Стандарт"

Началник смяна и оператор на ГКПП-Кардам са задържани при спецкация

Операцията е на дирекция ”Вътрешна сигурност”-МВР и Националната агенция по приходите, под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич. Граничните полицаи са уличени в длъжностни и документни престъпления

Както вече съобщихме, при проведена съвместна операция на Дирекция ”Вътрешна сигурност”- МВР и Националната агенция по приходите, под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич, на 23 октомври на ГКПП-Кардам са задържани К.М./39 г./, началник смяна и операторът И.Ж./49 г./. Срещу двамата гранични полицаи е образувано досъдебно производство по чл. 282 от НК.
По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения на граничния пункт и на личните автомобили, намиращи се в района. Иззети са доказателства за  длъжностни и документни престъпления, извършени от двамата служители. Наложена им е 72-часова мярка “задържане под стража”.
Операцията е започнала след получен сигнал от служители на МВР /техни колеги/, на които направило впечатление неконтролируемото въвеждане в информационните системи на транспортни средства, които реално никога не са напускали територията на страната. Друг факт бил, че вписаните камиони били на спедиторски фирми, а за някои от шофьорите фигурирали по няколко излизания и влизания в страната в рамките на един ден по маршрута Калотина-Кардам, което е физически невъзможно. Всички вписани в системата за граничен контрол транспортни средства, но реално не напускащи българска територия, фиктивно изнасяли от страната брашно и зърно за две фирми.
От проведените разпити на свидетели станало ясно, че шофьорите притежават или управляват вписаните транспортни средства,  но никога не са напускали територията на България.
По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения, жилищата и транспортните средства, собственост на задържаните граничари. Открити и иззети са множество SIM карти и мобилни телефони, около 4000 евро, скрити в специално пригодена за целта табуретка, документи  с гриф “поверително”,  държани в нарушение на Закона за класифицирана информация.
Процесуално-следствените действия  по случая продължават.

mvr.bg

Задържаните граничари прикривали фиктивен износ на зърно
25 октомври 2009 / News.dir.bg
Двамата задържани служители на Гранична полиция в Кардам са прикривали фиктивен износ на зърно и брашно.

49-годишният Илия Желязков, който бил началник смяна и е брат на областния управител на Добрич, и неговият колега - К. М., на 39 години, бяха задържани при спецоперация на МВР в петък. Двамата са в ареста за 72 часа.
Днес от пресцентъра на вътрешното ведомство информираха за подробности от разследването. Операцията срещу двамата започнала след получен сигнал от техни колеги, на които направило впечатление неконтролируемото въвеждане в информационните системи на камиони, които реално никога не са напускали територията на страната. Вписаните товални автомобили били на спедиторски фирми, а за някои от шофьорите фигурирали по няколко излизания и влизания в страната в рамките на един ден по маршрута Калотина-Кардам, което е физически невъзможно. Всички вписани в системата за граничен контрол транспортни средства, но реално не напускащи българска територия, фиктивно изнасяли от страната брашно и зърно за две фирми.
От проведените разпити на свидетели става ясно, че шофьорите притежават или управляват вписаните камиони, но никога не са напускали територията на България.
По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения, жилищата и транспортните средства, собственост на задържаните граничари. Открити и иззети са множество SIM карти и мобилни телефони, около 4000 евро, скрити в специално пригодена за целта табуретка, документи с гриф "поверително",  държани в нарушение на Закона за класифицирана информация.

Граничари крият евро в табуретка

Двама гранични полицаи от ГКПП-Кардам - началник смяна и оператор, бяха арестувани в петък за длъжностни престъпления, съобщиха от МВР.

При акцията на дирекция “Вътрешна сигурност” към МВР и Националната агенция по приходите била открита и “касичката” на граничарите - табуретка в канцеларията им. Оттам били извадени 3500 евро.

39-годишният К. К и И. Ж. (49 г.) работили с престъпна група за контрабанда на стоки, която ощетявала бюджета, обясни вчера пред “Дарик” радио вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

В четвъртък вечерта в граничния пункт изненадващо нахлули 20 маскирани спецполицаи. Те натръшкали на земята целия дежурен състав на ГКПП-то - не само граничарите, но и двама данъчни, един митничар и един лекар. Пребъркали джобовете им и сложили белезници на четирима от тях. Малко по-късно освободили двама и в ареста били откарани само граничарите. После били обискирани и личните автомобили на служителите на МВР, които били паркирани до пункта.

Вчера сред служителите на ГКПП-то витаеше смут след арестите на колегите им. Никой от граничарите и митничарите не желаеше да коментира акцията. На всеки въпрос от репортери те отговаряха лаконично: “Нищо не знаем. Не бяхме на смяна по време на операцията.”

Окръжният прокурор на Добрич Милчо Каменски също отказа всякакъв коментар. От МВР съобщиха, че продължават процесуално-следствените действия по случая и най-вероятно днес ще бъдат оповестени подробности за арестуваните граничари.  http://www.trud.bg/

Добричкият окръжен съд задържа двама гранични полицаи    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд задържа под стража 49-годишния Илия И. Ж. от гр. Ген. Тошево и 39-годишния Камен. М. К. от Добрич. Двамата са разследвани по досъдебно производство на Добричката окръжна прокуратура по обвинение, че като  длъжностни лица, които заемат отговорно служебно положение, са превишили правата си с цел да набавят за себе си или другиго облага, и от деянието им са настъпили значителни вреди. 



Адвокатите на двамата оспориха основателността на поисканата най-тежка мярка за процесуална принуда.

Добричкият окръжен съд прецени, че от представените от Окръжната прокуратура материали може да се направи обосновано предположение, че Илия Ж. и Камен К. са извършили деянието, за което са привлечени да отговарят. То е тежко умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда наказание от 1 до 8 години лишаване от свобода. Съдът счита, че предвид длъжността, която заема Илия Ж. – старши полицай на ГКПП Кардам при Регионална дирекция „Гранична полиция” - Русе, е налице опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът смята, че за Камен К. е налице опасност да се укрие, тъй като е заемал длъжността командир на отделение на ГКПП Кардам при Регионална дирекция „Гранична полиция” – Русе.

Двамата могат да обжалват акта на Добричкия окръжен съд пред Апелативен съд – Варна.

 

26.10.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд

 


КОМЕНТАРИ:

Корумпиран граничар - брат на областен управител
Автор: Anonymous да 2009-10-25 @ 10:42 EET
Оле майко! Това ако беше в САЩ, вече щеше да има оставки. Ама къде ти САщ, къде Булгаристан (нал тъй ни вика комшулука).... Хора няма, хораааа...
Корумпиран граничар - брат на областен управител
Автор: Anonymous да 2009-10-25 @ 11:59 EET

Браво! Нали все турците бяха виновни ахах - А сега кой е виновен?просто е по лесно да обвиняваш други хора отколкото ....... Давай Добрия ! с това управление скоро няма да те има на картата 

Корумпиран граничар - брат на областен управител
Автор: Anonymous да 2009-10-25 @ 17:26 EET
Областният управител Желязко Желязков да си подава оставката сам, за да излезе като мъж от ситуацията. Да не се налага да му я иска премиера Бойко Борисов. Полицейското семейство Желязкови най-накрая се наигра. Единия крадеше другия покровителстваше.

Корумпиран граничар - брат на областен управител /Всички информации на едно място/
Автор: Anonymous да 2009-10-25 @ 19:56 EET

Морално е братът с висок политически пост да си подаде оставката и да бъде отстранен до приключване на делото. Иначе ще останат съмнения, че може да окаже натиск върху хода на делото, ако се стигне до такова. Този политически ход се прави, за да се съхрани името на роднината-общественик и той да може да участва по-късно убедително в политическия живот на страната.

Корумпиран граничар - брат на областен управител /Всички информации на едно място/
Автор: Anonymous да 2009-10-25 @ 20:18 EET
Ако е Мъж-Областният да си подаде оставката!!!!!!!!
Корумпиран граничар - брат на областен управител /Всички информации на едно място/
Автор: Anonymous да 2009-10-25 @ 20:26 EET

verigata se kasa

 

Корумпиран граничар - брат на областен управител /Всички информации на едно място/
Автор: Anonymous да 2009-10-25 @ 21:24 EET
Трябва да бъде отстранена от работа и майката на другия заловен - Камен Костадинов. Майка му работи в отдел човешки ресурси в ОДП на МВР Добрич. Колегите на които тя държи кадровите досиета ще разслезват сина и - това е безобразие.
Корумпиран граничар - брат на областен управител /Всички информации на едно място/
Автор: Anonymous да 2009-10-25 @ 21:25 EET
Май се оказва,че Бойко не познава даже и полицейските си кадри,за други да не говорим.Вси4ко нерезлизирало се по времето на БСП,СДС И НДСВ сега се е примъкнало към ГЕРБ.Жалко за желанието на Бойко да направи НЕЩО!
Корумпиран граничар - брат на областен управител /Всички информации на едно място/
Автор: Anonymous да 2009-10-25 @ 22:11 EET
Трябва да има съкращения и чистка в държавния апарат!!! На всички нива..........
Корумпиран граничар - брат на областен управител /Всички информации на едно място/
Автор: Anonymous да 2009-10-25 @ 22:14 EET

Всеки може да сгреши. Но с тази работа ако искаме да се преборим, трябва да се действа като при чума - всички заинтере

 


Сходни връзки

ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/ | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/
Автор: Anonymous да 2009-10-30 @ 14:49 EET

у , то много объркано стана!

Сега остава някой да забременее!!!

ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/
Автор: Anonymous да 2009-11-03 @ 22:00 EET

kade sa momchetata

 

ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/
Автор: Anonymous да 2010-02-13 @ 18:29 EET
na predposlednoto mqsto predi da si vlqzat na toplo kwdeto im e mqstoto
ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/
Автор: Anonymous да 2010-02-13 @ 19:08 EET

Kade sa momchetata li ami na 15 dekemvri grupa chengeta pod rakovodstvoto na edin  koito koi znae dali nqma vrazka s DANCHO  i nqkoi hora ot podzemniq svqt kato sopola i tolaka ot dobrich  i mnogo drugi pravqt akciq  kato naprimer s obisk po domovete i lichno obiskirvane na momchetat i tai kato ne namirat nischo izzemvat lichnite telefoni na blizkite im i do den dneschen sa  v aresta  namirali nqkakvi depa ama az ne sam bil tam i koi moje da dokaje che sa tqhni tova e edna postanovka vsichki znaqt che chast ot momchetata   sa igrali karti i sa se cherpeli za praznicite druga chast sa pribrani ot domovete im  i iskat da gi ovatrqt s deahiq koito ne sa tehni    i kato se ima v predvid che svidetelite im sa sopola i torlaka  NAGLOST  PRESTAPNICI VIKAT DRAJTE PRISTAPNIKA   A TIQ KOITO SE MISLQT ZA NEDOSEGAEMI SE RAZHOJDAT IZ GRADA I SI PRIKRIVAT BRATQTA  naprimer kato brata na oblastniq koito be zaloven na mitnicata s heroin  i krajba na pari ama toi ne e vinoven kak miliqt sche e vinoven ta toi e brat na oblastniq  a tezi nqmat bratq i zatova i kopie ot obiska ne be dadeno chlen33  pri obisk na doma se dava kopie zadaljitelnio takova nqmasche  chlen 33 tochka 4 nqmat pravo da otnemat lichna neprikosnovennost kakto te kazvat che liceto e palnoletno  i trqbva da otgovarq  pred zakona 

ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/
Автор: Anonymous да 2010-02-13 @ 19:14 EET
ami tiq si darjeli parite v taburetka otkade da sme sigurni che i trevata ne e tqhna darjana nqkade i v sluochiq da se prehvarlq na momchetata zaschoto patronite i torbichkite s treva sa mnogo laskavi za depo pod zemqta  kakto pische che sa namereni v poqs v pokraininite na grada  i to sled 2 meseca qvno policaite sa izchistili muhala i sa lasnali patronite za snimkata egati  NAGLITE
ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 08:24 EET
Явно тез момченца нещо са объркали пазара на сопола и торлака
ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 14:56 EET
taka e no sega sche obarkat i drui mnogo raboti   nemoje da sledisch nqkogo 2 godini i da znaesch mnogo i da go ostavisch ei taka  prosto da si varschi rabotata i da go zadarjisch pak ei taka bez nalichni dokazatelstva ami te svidetelite sa imenno sopola i turlaka za kakvo govorim  na men nikoi nemoje da me prinudi da vzemam narkotik ama za izchevnalite sa prinuditelno otvlichani   a kolko sa prestaphicite na teritoriqta na dobrich samo tiq li sa   ili samo s tezi trqbva da poluchim parite ot evrosauoza    te vnaqt li za kakvo stava na vapros  ami te horata veche nevqrvat v nischo sled kato  oniqt e pusnat  /BRATA NA OBLASTNIQ /    za kakvo govorim   golemite prestapnici   da chakat roditelite im da gi idarjat  ami da im namerqt rabota za da ne se schalqqt iz kafenetata  na po edno kafe   nima vsichki prestapleniq koito prodaljavat da stavat sa tqhni i sa stavali predi  kakvoto i da sa praveli ne sa podpalvachi i kradci  vsichki veche znaqt koi sa golemite 
ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 15:23 EET
кой е виновен эа убииствата в училищата   между ученици  кой е виновен эа наркотиците и от каде идват те  кой продава още от 90 год  кой принуждава момичетата да проституират  ами май все тия ааааааааааа така ли е  на колко години са били те тогава  а тогава нямаше эадържани много сте ги чакали да порастнат  като си приберете и другите тогава ще кажем че сти си свършили работата   а не да эадържате  някого   и да му лепнете всички престъпления  колко пребити има от сопола много са  ама се страхуват да си го кажат   кой е сопола че  да иска да прибира парите  от всички  какъв е той кръстника на мафията в Добрич ли  колко наем вэема на една проститутка на пътя  и кой обира парите о тях там не следители  нещата  или ви трябват 2 години  хората эа 2 месеца научиха толкова  много 
ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/
Автор: Anonymous да 2010-02-17 @ 15:35 EET
абе те само  тези ли работят с престъпната група  която  е все оше на свобода  още  колко има   като почнеш и от Желязко Желязков че да  спреш  до  шефа на  .............................!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди