изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:23 EEST
Добричкият окръжен съд разглежда обвинение срещу контрольор на пътни такси    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд даде ход на наказателното дело срещу 41-годишния Илиян И. Ст. от Добрич. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че в качеството си на длъжностно лице – контрольор към Управление „Пътни такси и разрешителни” при условията на продължавано престъпление през периода 01.06.2006 г. – 31.08.2006 г. не е изпълнил служебните си задължения, като е пропуснал в Република България през ГКПП Кардам, без да събира винетни такси и да издава квитанции,

 547 пътни превозни средства с чуждестранна регистрация, за което е следвало да събере пътна такса. То е  сторено с  цел да причини на фонд „Републиканска пътна инфраструктура” вреди и от това са настъпили значителни вредни последици в размер на 23 558,98 лв.

Според длъжностната му характеристика, пряко негово задължение е да събира по установен ред винетните такси за ползване на пътната инфраструктура в съответствие със Закона за пътищата, Тарифа №14 и други действащи нормативни актове. Той е трябвало да издава квитанция за платени такси и да предоставя винетен стикер на потребителя. Поради това прокуратурата смята, че той носи финансова отговорност за събирането и отчитането на пътните такси, за съхраняването на печата и ценните книжа/ винетни стикери и парични средства/.

Днес съдът разпита свидетел по делото, който е изготвял месечния график за дежурствата на контрольорите и е контролирал работата им.

По искане на адвокатите на Илиян Ст. съдът допусна да бъдат събрани допълнителни доказателства по делото – да бъдат предоставени на хартиен носител данните за пропуснатите автомобили и продадените винетни стикери, всички лични отчети на обвиняемия и разпит на нов свидетел.

Делото ще продължи на 29.01.2010 г.

 

29.10.2009 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд разглежда обвинение срещу контрольор на пътни такси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди