изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-06-04 @ 17:45 EEST
Нидал Алгафари: Станишев е забъркан в много скандали с девойки    
Новини

Сергей не е гей, но Доган го оправи за назидание.Макар и с червен картон в последните политически кампании на БСП, Нидал Алгафари си остава човекът, който успя да свърши поне две неща, които никога няма да се забравят – превърна студентското тв-предаване “Ку-ку” в легендарно и направи пожертвания Георги Първанов президент. Дори само заради тези две неща си заслужава да се чуе какво мисли Нидал Алгафари за отминалите и предстоящи политически колизии....

- Бойко Борисов не допуска ли първата си голяма политическа грешка – взема заместничката си Йорданка Фандъкова, прави я фиктивно министър, после я връща на своя стол, защото е ясно, че Софийска голяма община ще се управлява дистанционно от МС, както казва основният опонент на ГЕРБ Георги Кадиев? Тази уникална въртележка няма прецедент!?
- Напротив. Бойко Борисов направи точно това, което трябва. Взе един от най-верните си лейтенанти и го сложи там, където ще му се изтъркаля името, без да има време да направи, каквато и да е грешка. Кадиев няма никакъв шанс. Впрочем, не знам как са общували и какво са си говорили със Симеон, но за мен неговата кариера удивително наподобява тази на Тодор Живков – полицейски шеф, шеф на София, министър-председател на България, президент на България, какъвто стана и бившият Първи като председател на Държавния съвет.

След следващите президентски избори новият президент на България ще се казва Бойко Борисов.

На БСП ще й трябват поне четири-пет години, за да добие статуса на реална опозиция. Всичко това е сигурно. Не знам единствено какво ще бъде поведението на Доган и ДПС. Не съм толкова мъдър.

- Защо БСП падна така катастрофално от власт, при това с тежки контузии?
- БСП проведе една тотално сбъркана предизборна кампания. Не знам кой ги подведе, че са изкарали един успешен мандат. Дали това бяха социолозите и тясното обкръжение около Станишев, или пък нещата обърка оная американо-израелска PR-фирма? Мен, ако сега ме поканят да правя избори в Монголия, ще отида, защото ще получа добри пари, но не съм сигурен дали ще им свърша работа. За да стане, трябва да познавам тази страна поне от пет години, но не от Интернет.

Аз трябва да знам какво мисли монголската баба Пена, какво си говорят техните чичовци в кръчмата, как се бият и т.н. Затова оная фирма отвън проведе една лъскава кампания по време на криза и показа, че хабер си няма от народопсихологията на българина.

- Всъщност нежният Сергей Станишев не беше ли обречен в битката си с мъжествената харизма на Бойко Борисов?
- Това беше една от големите заблуди – да хвърлиш в персонална лидерска битка Сергей срещу Бойко. Онези си мислеха, че като скрият генералите и лейтенантите в БСП зад гърба му, Станишев ще излезе целият в бяло в битката срещу площадното момче Бойко Борисов, който изглежда малко гаменски, малко хашлашки, малко по-народно. Но срещу такъв образ трябваше да противопоставиш друг, а не този, който се получи. Значи, според някакви социологически проучвания Бойко Борисов е харесван от фризьорки и пр. типажи Тогава аз бих подходил по друг начин – ще потърся интелигентните, разумните и борбени жени, които търсят интелигентния, възпитания, активния лидер, а не да сблъсквам две противоположности.

- Какви жени ще търсите, след като от толкова време мълвата за особена сексуалност преследва лидера на БСП?
- Ами защо си допуснал, след като си бил 4 години на власт, да се изгради и мултиплицира медийно такъв образ? Много е лесно да се изчисти такъв образ. Но не с разработки като “Галерия” и други подобни простотии. Не като оная глупава ситуация на младежкото събиране в НДК, където лидерът излиза по дънки на сцената с нещо червено на дюкяна. Аз

пазя всички скандали на много момичета около Станишев, които са готови да се хвърлят в огъня, заради него.

А те със сигурност не биха се хвърлили, ако Сергей не беше с нормална сексуалност.

- Е, само една Ирена Борисова не стига...
- Не е само тя, има и други. Виждате ли, че и вие не ги знаете.

- Да речем, че успеете да изградите някакъв мъжествен образ на Сергей Станишев. Как обаче щяхте да изтриете образа на цялото управление като на най-корумпираното досега?
- Първо, със сигурност не бих пръснал толкова пари, за да показвам толкова често Иван Костов, пък било и със средствата на черния пиар. Защото има едно правило – колкото по-често те показват, толкова по-добре. В продължение на много години хората живееха с усещането, че най-корумпираният период на България е бил по времето на Костов. Но имаше и такива, които бяха доволни от неговото управление. Този образ беше реанимиран чрез преекспониране с парите на БСП.

И какво стана? Ако не бяха финансите на БСП, Костов едва ли щеше да влезе в парламента. Във всеки случай му спестиха доста средства. И сега той изглежда като дружинна ръководителка пред образа, който се допусна да се изгради за управлението на Станишев, заради някакви блюдолизци, които му ближеха гъза от сутрин до вечер, отваряха и затваряха вратите пред него и зад него,

опитваха му даже храната и го накараха да си повярва.

- А не е ли така? Да вземем само изцепките на Доган и то дни преди изборите дори?
- Доган изигра най-калният и най-гениалният номер на БСП. Без аналог в българската политика. Но те го принудиха. Тези изцепки бяха наказанието на Доган към БСП. Когато гръмна първият скандал със записа от предизборното събрание в село Кочан, където лидерът на ДПС обясни на хората си, че той е човекът, който разпределя парите в държавата, аз внимателно обработих и анализирах първото излъчване. Взех материала и го разчепках. И до какви изводи стигнах?

Да вземем чисто техническата страна. Този запис е направен от първи или втори ред, хайде - максимум трети. И не е направен конспиративно с джиесем, а с доста добра камера, което означава, че е и доста обемна. Тя не може да не се види. Ако “самоопияненият” Доган не я е видял, то и охраната да не я забележи е абсурд, няма как да стане. Второ – звукът! Този звук беше почти кристален, т.е. няма шум от залата. Това означава само едно. Звукът се е подал с кабел директно в камерата от масата, която озвучава залата. И накрая най-важното, извън техническата страна на въпроса – поведението на Доган пред камерата. Гледал съм много пъти записа. За мен стана ясно, че всичко е режисирано. Просто си личеше по всякакъв начин, че той ще каже нещо с някаква цел.

- Как ви стана ясно? Защото ако сте прав, шокът е пълен!?
- По движението, по начина, по който държи микрофона, по погледите, по много други белези, които един специалист би разгадал. Но вместо да направят това, което аз направих, големите спецове около Станишев му внушиха, че трябва да се пищи на умряло и да се “шляпа” по “самозабравилия” се Доган. След това той по същия начин се “самозабрави” и в едно друго село, някъде в Северна България, където го изкараха, че бил пиян...

- А не е ли така? Според Осман Октай Доган по цяла нощ гуляе и деградира в оргии, а после цял ден спи и реанимира?
- Абсолютни глупости. Аз съм го наблюдавал точно от тази гледна точка по време на предизборна кампания. Първо, Доган е един от многото малко лидери в България, който се качва в рейса заедно с останалите. Обикаля по изключително натоварена програма. Вечерта, като седнат някъде на маса, може да пият до пет-шест сутринта, но Доган става и казва следното – в десет тръгва рейсът. И винаги в десет без една минута първият в автобуса е Доган. Свежарка. С поглед, който трябва да има. Поглед, който иска от всички.

И всеки, който не е свикнал с начина, по който работи, отпада. Така, че е много елементарно да хленчиш – Доган пие и говори глупости, а ние обираме негативите. При него никога няма нищо случайно. Той винаги избира момента и терена, когато трябва да каже нещо. А спецовете на БСП изостанаха и продължиха да си поръчват казионни интервюта в казионните издания. Те така и не разбраха, че

вестници като “Труд” и “24 часа” отдавна са загубили доверието, което имаха.

За сметка на вестници като “ШОУ”, например, където може да има и жълти новини на първите страници, но след тях, по-навътре има много сериозни публикации и разработки, които народът иска да чете.

- Добре де, защо му трябва на лидера на ДПС да наказва БСП?
- Защото, когато наближиха изборите, ако имаше нещо сигурно, то беше само едно – трябва да управляват първите две политически партии, т.е., ГЕРБ и БСП. Това започна да се внушава и отвън. Президентът и БСП обаче се самозабравиха и започнаха да правят намеци отвътре – управление с който и да е, но не и с ДПС. Е, Доган ги наказа и в момента БСП не управлява с ГЕРБ.

Едно интервю на Славей Костадинов
http://blitz.bg

 


Сходни връзки

Нидал Алгафари: Станишев е забъркан в много скандали с девойки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди