изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:51 EET
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 30 октомври – 5 ноември 2009 година    
Времето

През по-голямата част от периода облачността ще е  значителна. През първия ден на много места ще има предимно слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен, по Черноморието до силен североизточен вятър. Преобладаващите температури ще са между 5 и 10 градуса. През почивните дпи и началото на седмицата отново са възможни слаби валежи – по Черноморието предимно от дъжд, във вътрешността в неделя и понеделник – от слаб сняг, който ще образува заледявания по пътищата!



По Черноморието ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-североизток. Температурите постепенно ще се понижават и в понеделник преобладаващите минимални ще са между минус 1 и плюс 4 градуса, максималните на повечето места между 1 и 6, по Черноморието до 8 градуса.

През дните до края на периода (вторник-четвъртък) ще има променлива облачност. Във вторник и нощта срещу сряда на места ще превали – във вътрешността дъжд и сняг, по Черноморието дъжд. Вятърът ще отслабне. Температурите постепенно ще се покачват и в четвъртък преобладаващите минимални ще са между 0 и 5 градуса, максималните между 7 и 12.

Температурата на морската вода ще се понижи – от 15-16 градуса в началото на периода, до 12-15 градуса в края. През почивните дни и началото на седмицата вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

 

 

Деж. синоптик: Мирослав Петров

 

 

Национален институт по метеорология

и хидрология при БАН - филиал Варна

телефони за информация:

телефон: 0900-15-944;

GSM: 088-15-944 (важат за цялата страна)

 

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ НОЕМВРИ

 

 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 30 октомври – 5 ноември 2009 година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.61 секунди