изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:32 EEST
Красимир Кръстев: Разделното събиране на отпадъците остава проблем за община Шабла    
НовиниШабла. В момента община Шабла няма проблем със сметоизвозването, но е в нарушение на заповедта от юли, съгласно която всички отпадъци трябва да се извозват до сметището до Добрич. Това заяви пред радио „Фокус” - Варна кметът на общината Красимир Кръстев.

Той подчерта, че всъщност общината няма как да направи това, което се иска от нея. Кръстев уточни, че реално въпросът не е решен и в сметището до Добрич все още не приемат отпадъците от Шабла. Красимир Кръстев допълни, че се работи по проект за изграждане на регионално сметище за общините от област Добрич и община Никола Козлево, Шуменско, но той ще бъде завършен след две години. Красимир Кръстев добави, че новото сметище ще бъде разположено в района на село Стожер. По думите му на този етап има проблеми, свързани с финансирането на проекта, които вероятно ще бъдат преодолени с помощта на последните средства, отпуснати по линия на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Кръстев каза още, че в момента отпадъците на община Шабла се депонират на сметището в района на града, което е и единствено за цялата община. До миналата година сметосъбирането на територията на община Шабла се е извършвало само в областния център, като обхватът му до момента на два етапа е разширен до всички села в селищната система на общината, каза още Красимир Кръстев. Той допълни, че единственият проблем, който все още остава по отношение на сметосъбирането в рамките на общината, е този с разделното събиране на отпадъци. Кръстев уточни, че е бил сключен договор с фирма, която обаче едностранно го е прекратила поради затруднения с реализирането на продукцията си и това принуждава общината в момента да не извършва разделно сметосъбиране. Той подчерта, че гражданите са се отзовали силно положително на инициативата и много бързо са свикнали с разделното събиране на отпадъците, а сега то им липсва и често питат за него. Красимир Кръстев добави, че към момента се водят разговори с други фирми с подобен обект на дейност, с надеждата, че до няколко месеца този проблем ще бъде разрешен.
Димитър ДИМИТРОВ
 


Сходни връзки

Красимир Кръстев: Разделното събиране на отпадъците остава проблем за община Шабла | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди