изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:08 EEST
Преизбраха главния мюфтия на България    
Общество
Мустафа Алиш Хаджи беше преизбран за главен мюфтия на България на днешната извънредната национална мюсюлманска конференция. Алиш Хаджи бе избран само с един глас "против" от присъстващите 907 делегати - представители на районните мюфтийства и джамийските настоятелства в страната, съобщи БТА.


"Всеки, който е приел исляма за своя религия, се е извисил, а всеки, който и е обърнал гръб, е загубил", каза в залата преизбраният главен мюфтия. На днешната конференция за главен мюфтия беше предложен и Фикри Хасан Али, който бе подкрепен само от двама делегати. Избран бе нов председател на Висшия мюсюлмански съвет на мястото на настоящия Басри Пехливан - Шабан Али Ахмед,- като трима гласуваха "въздържал се" за неговата кандидатура. Той заяви, че ще работи усърдно, за да оправдае гласуваното му доверие. Това е втората извънредна национална мюсюлманска конференция през последните 18 месеца. Първата се състоя на 19 април 2008 година.
Днешният форум бе наложен заради решение на Софийския апелативен съд от 13 август 2009 г., с което конференцията от 19 април 2008 г. е обявена за нелегитимна. Решението на съда бе по дело, заведено от бившия главен мюфтия Недим Генджев. То е обжалвано от настоящото ръководство на главното мюфтийство пред по-висша инстанция.
Това е втората извънредна национална мюсюлманска конференция през последните 18 месеца. Тя бе открита от Нуреттин Ахмед, имам на джамията в Пловдив, с молитва на арабски. dir.bg
 


Сходни връзки

Преизбраха главния мюфтия на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди