изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:55 EEST
Резултати от частичните местни избори    
ОбществоРайон „Илинден” в София
Миглена Веселинова от ГЕРБ спечели изборите в столичния район „Илинден” на днешния балотаж. Разликата между нея и опонента й от БСП Владимир Данев обаче е едва 53 гласа. За кандидата на ГЕРБ са гласували 2296 избиратели, а за този на БСП – 2243.

Право на глас имаха 30 922. Изборният ден в столичния район „Илинден” приключи с 15 % избирателна активност.
Миналата събота за Миглена Веселинова гласуваха 36,51%, а за Данев – 22,05%.

Район „Източен” в Пловдив
Петър Петров е новият кмет на район „Източен” в Пловдив. Според 100 процента обработени протоколи – 70 на брой, за кмет на район „Източен” са гласували 16 486 души, валидните бюлетини са 15 311. Двамата кандидати получават следните резултати: Петър Петров от ГЕРБ – 66,68 процента, или 10 209 гласували; Яшар Аасан от ДПС – 33,32 процента, или 5 102 гласували. Резултатите са окончателни на база 100 процента обработени протоколи, съобщиха от ОИКМИ.

Община Ракитово
Независимият кандидат за кмет на община Ракитово Емилия Еленкова спечели частичните избори в родопската община, съобщи председателят на ОИК-Ракитово Ангел Казанджиев. С 3264 гласа Емилия Еленкова победи своя опонент Валентин Хаджимосков, за когото са събрани 2943 гласа. Избирателната активност в родопската община в последния час от изборния ден достигна 49,66%.
В 16-те избирателни секции са гласували общо 6207 избиратели от Ракитово и селата Дорково и Костандово. Четири сигнала за купуване на гласове и четири жалби са постъпили в ОИК- Ракитово. Те са свързани с раздаването на купони за хранителни продукти в магазини на територията на Ракитово и селата Дорково и Костандово в замяна на гласуване за един от двамата кандидати за кмет на община Ракитово. Контролните органи са уведомени и са извършили проверка веднага след подаването на сигналите, каза още Казанджиев. На балотаж на днешните избори в община Ракитово се явиха двамата независими кандидати – Емилия Еленкова и Валентин Хаджимосков, издигнати от инициативни комитети.

Община Дулово
Гюнер Рамис от ДПС е новият кмет на община Дулово, съобщи председателят на ОИК. За Гюнер Рамис са гласували 9220 души, или 56,30%. Неговият опонент от ГЕРБ Алтимир Адамове получи 43,70% от гласовете. За него вота си са дали 7157 души. Общо са гласували 16 676 избиратели. Недействителните бюлетини са 296.

Град Бяла черква, община Павликени
Албена Тодорова от коалиция „ЗНС- ПД „Социалдемократи” е новият кмет на Бяла черква. За нея са гласували 545 души от имащите право на глас, съобщи Лидия Чингарска, председател на ОИК- Павликени. Другият кандидат – Александър Севлиев от ГЕРБ печели 499 от гласовете. Общо ималите право на глас са 2 394 души.

с. Кошарево, Община Брезник
Пламен Франгов от ГЕРБ е новият кмет на брезнишкото село Кошарево, съобщи председателят на ОИК Венета Петрова. За него са гласували 101 избиратели. Франгов побеждава само с пет гласа повече другия претендент за кметския пост – Ана Гигова от „Ред, законност, справедливост”. Тя е събрала 96 гласа. От пуснатите 202 бюлетини 197 са действителни и 5 - недействителни.

с. Горски Сеновец, община Стражица
Веселин Витанов от БСП е новият кмет на стражишкото село Горски Сеновец, за него са гласували 55 % от имащите право на глас. Това Катя Вълчева, председател на ОИК– Стражица. Упражнилите правото си на вот в балотажа на изборите за кмет след края на изборния ден са 186 души, което е 74,4 %. От ОИК увериха, че изборният ден е протекъл нормално, няма подадени сигнали за жалби. Така кандидатът за кмет от ДПС Радослав Петров загуби изборите.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Резултати от частичните местни избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди