изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:52 EEST
Етем: Няма да сваляме ГЕРБ, те сами ще паднат    
ПолитикаНяма да сваляме правителството на ГЕРБ, то само ще падне. Това каза в Разград заместник-председателят на ДПС Емел Етем в коментар на новото управление и приближаващите 100 дни на правителството на Бойко Борисов. Според Етем, цитирана от БНР, политиката на управляващите в различни сфери се разминава с очакванията на гражданите и това ще доведе до реакция от страна на обществото.

Емел Етем посочи, че по отношение на Проектобюджет 2010 има редица отстъпления в социалната сфера.

"Бизнесът е притеснен заради липсата на конкретни антикризисни мерки, няма конструктивен диалог и със синдикатите, тревога буди и законодателната програма на управляващите", каза Етем.

"Всичките закони, които до този момент бързаха и изюркаха парламентът в буквалния смисъл да приеме, по-скоро имаха някакъв лобистки и частен характер, а тези, които касаят обществото, се опитват чрез натиска на гласовете на мнозинството да притъпят дебата и да няма чуваемост", допълни бившият вицепремиер.

По думите й това са много сериозни отстъпления от демократичните ценности, постигнати с много труд за тези 20 години.

Мнението на Емел Етем е, че ако се продължава с такива темпове - деструктивно и с егоистичен подход, това неминуемо и в най-скоро време ще доведе до рефлекс от страна на обществото.

Депутатът от ДПС Нигяр Джафер допълни, че особено притеснително в новия проектобюджет е намалението на социалните плащания в сферите, които са най-чувствителните и се очаква да реагират адекватно на увеличаващата се безработица и задълбочаването на кризата:

"Парите за здравеопазване са намалени в абсолютна стойност за първи път от 10 години насам, което значи, че действително в болничната помощ ще имаме огромен проблем", каза с безпокойство Джафер.

Той изрази възмущението си, че в Закона за здравното осигуряване има променени глоби от 500 до 15 000лв. за едно нарушение.
"Това е страхотен корупционен заряд", заяви Джафер.

news.bg

 


Сходни връзки

Етем: Няма да сваляме ГЕРБ, те сами ще паднат | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Етем: Няма да сваляме ГЕРБ, те сами ще паднат
Автор: Anonymous да 2009-11-02 @ 10:22 EET
Госпожо Етем да не би при Вашето управление да беше по добре, или ви е мъчно че не можете вие да управлявате. Коя е Вашата родина ? Вие крадяхте, нека и те да покрадат малко. След като българите не са се събидили и не се събуждат управляващите ще си играят с тях.
Етем: Няма да сваляме ГЕРБ, те сами ще паднат
Автор: Anonymous да 2009-11-02 @ 23:14 EET
Остави я Етем, прави парлами само! То техните хора от ДПС още управляват ДФ "Земеделие" и няма кой да ги махне. ББ само май се ежи, а Доганците са във властта още.
Етем: Няма да сваляме ГЕРБ, те сами ще паднат
Автор: Anonymous да 2009-11-03 @ 08:40 EET

Ми, какво друго му остава на Борисов... Материалът му е лош. Ама защо го разбра едва след като взе поръчката. Кой харесва майстори дето дрънкат много, а постигат малко.

Явно на президентските избори ще пробва да стане Президент, за да не се нацапа.  


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди