изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:41 EEST
Уволниха дисциплинарно трима от ”Гранична полиция”    
Ред и сигурност
Трима служители на ГД „Гранична полиция” са дисциплинарно уволнение Трима служители на “Гранична полиция” получиха заповеде за дисциплинарно уволнение от директора на дирекцията комисар Захарин Пенов заради нарушения, свързани с корупционни деяния.


Дисциплинарните производства са проведени от началото на септември досега със съдействието на дирекция “Вътрешна сигурност”, информират от пресцентъра на МВР. В. С., полицай от ГКПП – Кулата, обещал на 22-годишната Я. М. от Червен бряг да й съдейства да премине безпрепятствено през граничния пункт, въпреки че е обявена за общодържавно издирване. За услугата полицаят е щял да получи определена сума в евро.
На 8 юли 2009 г. Я. М. пристигнала за излизане от страната с лек автомобил BMW на ГКПП - Кулата заедно със съпруга си. Граничният полицай В.С. обаче бил на трасе “вход”. Тогава той помолил свой колега да пропусне безпрепятствено обявената за издирване. Колегата отказал. В същото време Я. М. и съпругът й са задържани. Те признали, че веднъж вече през юни т.г. са преминали безпроблемно пункта, като са заплатили на В.С. 350 евро.
К. Н., също полицай от ГКПП – Кулата, е уволнен за това, че на 30 юли т. г. е пропуснал 51-годишната Й.В. от Тетевен, пътуваща в лек автомобил “Ауди”, да излезе през пункта в Гърция, въпреки че има наложено ограничение за напускане на страната. И. В., полицай от ГПУ – Брегово, е уволнен дисциплинарно за кражба от горивото, предназначено за дозареждане на автомобилите в почивни и празнични дни, съхранявано в заключено складово помещение.
По повод на установени нарушения, свързани с корупционни практики, от началото на месец септември със заповед на директора на Главна дирекция “Гранична полиция” комисар Пенов са образувани още 5 дисциплинарни производства. Две от тях са срещу К.М. и И.Ж. от ГКПП – Кардам, уличени в длъжностни и документни престъпления. Друго е срещу полицай от ГПУ – Летище Бургас с повдигнато обвинение по чл. 195 от НК. Останалите са за пропускане на лица с наложени ограничения и нередовни документи.

dir.bg

ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ОТ ДОБРИЧ РАБОТИЛИ С ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО/

 


Сходни връзки

Уволниха дисциплинарно трима от ”Гранична полиция” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди