изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:39 EEST
БСП вече не била социалистическа партия    
Политика
Тежката ситуация, в която се намира БСП, изисква сплотяване на повече сили за промяна на досегашния курс, за решителна лява опозиционна политика.


"Моите позиции са ясни и няма основание те да бъдат променяни, защото развитието на събитията доказва в голяма степен това, което сме поставили като въпроси, и последиците, които имаше за БСП", каза Янаки Стоилов - лидер на лявото крило в БСП по bTV, цитиран от "Фокус".
Той заяви, че лидерският въпрос в партията сега не е на дневен ред. Самият Сергей Станишев е поискал поне една година време за себе си и за новото ръководство, за да могат да представят резултатите от промените, които се правят. Иначе критичният за цялата партия срок са местните избори, защото ако БСП не извърши промени, тя може да претърпи тежка загуба на местите избори, обясни още той.
Стоилов смята, че причините за кризата в БСП са посочени в декларацията, която е приело заседанието на конгреса на партията. Там се посочва, че управлението на тройната коалиция е затвърдило впечатлението от предишните управления за облагодетелстването тесен кръг лица и групи.
„Въпреки количествените подобрения в политиката, включително в социалната област, останахме в рамките на наследения десен модел на управление на страната от всички години на прехода”, заяви Стоилов. Според него, един от основните проблеми на БСП е, че не е останало кой да защитава социалистическата политика в нея.
"Трябва да се отстрани олигархията от вземането на ключови решения в държавата. Тези хора са едни и същи независимо от техния произход. Политиката не трябва да бъде зависима от финансови или други фактори от агентурен характер", каза още той. По думите му остава въпросът дали сегашната власт ще отстрани обръчите от фирми.
Същевременно Младен Червеняков заяви, че не е успял да види отбор, обединен около политика на пленума на БСП.
"Присъстваха много лица, които не съм виждал, отнякъде доведени, заяви той. Участвах в играта наречена политика, за да реализирам определени виждания, които смятам, че са виждания и на БСП", коментира той.
"Темата за "червените куфарчета" нито е нова, нито заслужава да се обсъжда по начин, по който се обсъжда. Митовете за тях съществуват, а нещата не стоят така", заяви от своя страна в същото предаване Цвятко Цветков.
Въпросът, според него, опира до това, какво се е случило през последните 20 години, за да е България в това положение. Ако имаше "червени куфарчета", няколко правителства, които са управлявали, са щели да изядат темата, смята Цветков.
dir.bg
 


Сходни връзки

БСП вече не била социалистическа партия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди