изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:19 EEST
Директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова подаде оставка    
НовиниСофия. На заседанието на Управителния съвет на НЗОК днес директорът д-р Румяна Тодорова внесе молба за освобождаването й от длъжност, съобщиха от пресцентъра на касата. Причината за подадената оставка е оказвания върху нея политически натиск, както и липсата на визия за работата на институцията през следващата година.


Председателят на УС д-р Евгени Душков изказа благодарност от името на Управителния съвет за професионалната работа на д-р Тодорова в Националната здравоосигурителна каса.
За временно изпълняващ длъжността директор е назначен Александър Огнянов - досегашен заместник-директор на НЗОК.

Агенция "Фокус"

Румяна Тодорова подава оставка - била неудобна
02 ноември 2009 / News.dir.bg
Директорът на НЗОК Румяна Тодорова заяви, че днес ще си подаде оставката. Това каза тя на пресконференция, предаде БТА. Тодорова мотивира решението си с липсата на доверие към нея от страна на правителството.
"Върху мен се оказва политически натиск. Не мога да върша работата си в тази агресивна обстановка. Бих искала хората, с които съм работила, хората, чиито решения съм изпълнявала, да ми приемат оставката", заяви тя.
Тодорова изрази и несъгласието си с очакваните промени, след приемането на законопроекта на измененията на Закона за здравното осигуряване. Според нея с измененията ще се стигне до "одържавяването и национализацията на касата", с които тя не е съгласна.
"От касата са поискали в проектобюджета си за следващата година 2,5 млрд. лева. Бяха ни дадени 1,868 млрд., които по-късно станаха по-малко със 150 млн. лева, а в същото време ще преструктурираме касата, ще въвеждаме нови клинични пътеки", заяви Тодорова.
Тя уточни, че не може да участва в екип, който разбива институцията, която е градена три години. По думите на Тодорова касата е стабилна, няма дефицит, изпълнява задълженията си.
„Защо след като нещата са стабилни, те трябва да бъдат разбити? Моят отговор е този – аз съм неудобна”, добави Румяна Тодорова, цитирана от "Фокус".
От Българския лекарски съюз (БЛС) и Българския зъболекарски съюз (БЗС) също изразиха неодобрението си от промените в законопроекта за промени в Закона за здравното осигуряване и най-вече с ролята на пациентските и съсловните организации в касата.
"След приемането на този законопроект е "декоративно" да се говори за здравноосигурителен модел, за договорно начало и за участие на пациенти и лекари в този модел", каза Цветан Райчинов - председател на БЗС. Той изрази неодобрението си към предвижданото в законопроекта отпадане на Националния рамков договор.
Kасата се превръща в една чисто държавна институция със символично участие на съсловните организации, каза Райчинов.
От НЗОК прогнозират, че с намалението на бюджета на касата ще се стигне до минимум 20 процента на прогнозните месечни лимити на болниците. Намалението на бюджета за следващата година за болнична помощ на 708 млн. лева излиза с 200 млн. лева по-малко от това, което ще се похарчи тази година, смятат от НЗОК. Тази година касата ще заплати на болничните заведения 1,701 млрд. лева.
 


Сходни връзки

Директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова подаде оставка | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова подаде оставка
Автор: Anonymous да 2009-11-02 @ 19:28 EET

Една система която работи добре 3 и повече години, трябва да се разчовърка, за да се види как така работи и дали не може да работи с по-малко.  Като навремето: "Щом не се потят, а изпълняват плана, значи планът е лошо измислен - нормите трябва да се увеличат, а средствата за производство - съкратени до хигиеничния минимум!" Е, тепърва пишманполитиците ще разберат, че с икономии само се разказва играта на икономиката.

п.с. Виц: Попитали Радио "Ереван" какво отличава инженера от другите... Отговорили: "Инженерът никога не пробва какво ще се случи ако в двигателят не се налее масло!" :-))))

Директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова подаде оставка
Автор: Anonymous да 2009-11-02 @ 22:11 EET
Е па равалете и тая система, колко ви е акълала. После пак друг ще ви е виновен.
Директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова подаде оставка
Автор: Anonymous да 2009-11-02 @ 22:22 EET

То една система... Крадци и неуспели доктори, които  "контролират" професионалистите

Директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова подаде оставка
Автор: Anonymous да 2009-11-02 @ 23:00 EET
Май забравяш, че идва момента , в който трябва да се довериш на някой от нас. И не забравяй, че ние правиме всичко възможно да ви извадиме от гроба.
Директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова подаде оставка
Автор: Anonymous да 2009-11-03 @ 17:40 EET
прищяло и се на комунистката  да е шеф на здравна каса...   вън ,веднага вън!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди