изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:59 EEST
Арестуваха кмета на Созопол за бракониерски лов    
Ред и сигурност
Кметът на Созопол Панайот Рейзи, действащ полицай от същия град и още трима мъже са задържани по време на бракониерски лов на територията на резерват "Ропотамо", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас.


Вчера около 16 ч. в Районното управление на МВР в Приморско е получен сигнал от горската стража при Регионално управление по горите - Бургас, че в района на село Веселие в местността "Козарка" са открили убита кошута.
При опита за проверка на намиращите се в близост мъже, двама от тях избягали, а други двама се качили в лек автомобил "Мерцедес", с бургаска регистрация, управляван от трети мъж. Горските стражари успели да спрат автомобила и след проверки установили самоличността на мъжете.
Това са 48-годишният А.В. от Димитровград, 58-годишният С.И. от село Веселие, 43-годишният кмет на Созопол Панайот Рейзи, 42-годишният действащ полицай от Районното управление на МВР в Созопол Р.Щ. и 53-годишният П.П. от Приморско. Петимата са отведени в полицията в Приморско за установяване на фактическата обстановка, като са им иззети ловните оръжия. В бракониерския лов е участвал и още един мъж – 60-годишният Г.С. от село Веселие.
Всички са задържани за срок от 24 часа, като предстои докладване на образуваното досъдебно производство в Районна прокуратура - Бургас.
Спрямо полицейския служител, който по време на лова е бил в отпуска, е образувано дисциплинарно производство.
В присъствието на районен съдия – Минчо Танев, до късно снощи са разпитани свидетели на случая, като са назначени и експертизи за установяване на вида на оръжието, с което е отстреляна кошутата.
В бракониерство редовно са залавяни кметове, магистрати, висши полицаи. Това каза на пресконференция директорът на Регионалната инспекция по горите в Бургас Румен Желев, цитиран от БТА. Той каза, че натискът върху служителите на РУГ е огромен и допълни, че от висши инстанции пречат да се работи по залавянето на такива лица. Други пък влизали във връзка с горските стражари и срещу съответното заплащане бракониерствали на спокойствие. В повечето случаи се е действало неорганизирано, но има разкрити и организирани бракониерски групи, като последната, в която е заловен кметът на Созопол Панайот Рейзи и полицейски служител, каза Желев.
dir.bg
 


Сходни връзки

Арестуваха кмета на Созопол за бракониерски лов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди