изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:39 EEST
Китай първи пуска ваксина срещу свински грип в масово производство    
КитайКитай се готви да одобри производството на ваксини срещу грип A / H1N1, който според производителите му може да защити хората с инжектиране само на една доза. Това се очаква да се случи още тази седмица. Ваксината вече е преминала успешно тестовете, съобщи китайската осведомителна агенция Ксинхуа.


Експерти считат, че китайската версия на ваксината може да помогне на международната общност да се бори с вируса, ако се потвърди, че само една доза е достатъчна.
Много представители на здравните среди смятат, че за постигането на пълна защита срещу вируса са необходими две дози. Ако една се окаже достатъчна, тома означава, че производителите ще могат да разпределят ваксини на повече хора по-бързо. Световната здравна организация твърди, че е обнадеждена от експериментите, направени с една от двете китайски ваксини. Експерти твърдят обаче, че са необходими още тестове от други производители на ваксини по света, за да се определи дали наистина една доза ще е достатъчна, уточнява БГНЕС.

*******

По-скоро любопитно пък е заглавието от челната страница на "24 часа" тази сутрин. Анасонът, който доскоро в Китай се търгуваше по 1,3 долара за килограм, рязко повиши цената си на 2,1 долара. Скокът е с над 50%, а причината, че според китайците растението има противогрипни свойства. Поради това търсенето му нараснало неимоверно след разпространението на вируса на свинския грип по света. Екстракт от анасон имало и в препарата тамифлу, който засега се оказва едно от малкото противодействия на новата зараза.
В България анасонът е известен главно с противовъзпалителните си свойства. Народната медицина го използва за лечение на кашлица, болно гърло и стомашно-чревни проблеми.

http://www.forum.hapcheto.com

 


Сходни връзки

Китай първи пуска ваксина срещу свински грип в масово производство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди