изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:30 EEST
Каварненец поиска доброволно да бъде предаден на германските съдебни власти    
Ред и сигурностСъгласие да бъде доброволно предаден на германските съдебни власти в изпълнение на Европейска заповед за арест даде 41-годишният Ашим М. С. от Каварна. Той бе задържан от Добричкия окръжен съд на 30.10.2009 г., за да се осигури изпълнението на издадената от прокуратурата на Потстдам – Германия, Европейска заповед за арест.

В нея е посочено, че Ашим С. се издирва, за да изтърпи остатък от 852 дни наказание „лишаване от свобода” по седем годишна присъда за организиран и въоръжен грабеж с нанасяне на тежка телесна повреда.

Ашим С. заяви днес пред Добричкия окръжен съд, че „моли да бъде екстрадиран в Германия, за да не губи време за изясняване на случая и да има възможност да работи”. Той твърди, че е бил освободен от затвора в Германия и депортиран в България през 2007 г. На следващата година е бил в Полша, а през октомври тази година се е прибрал от Германия.

Добричкият окръжен съд насрочи за 06.11.2009 г. следващото заседание по делото, на което Ашим С. трябва да потвърди съгласието си за доброволна екстрадиция. Ако той промени становището си, искането на германската прокуратура ще бъде разгледано от съда по същинската процедура за разглеждане на Европейска заповед за арест и екстрадиция. Междувременно съдът поиска от германската прокуратура допълнителни сведения за датата на влизане в сила на присъдата на каварненеца.

 

03.11.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

Каварненец поиска доброволно да бъде предаден на германските съдебни власти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди