изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:58 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурност

Ямбол. За няколко часа ямболските полицаи установиха и задържаха двама братя, които били и ограбили възрастен мъж от с. Кукорево. Служителите на реда започнали оперативно-издирвателни действия, след получения сигнал за извършеното престъпление. По първоначални данни непознатите нахлули в нощта на 1 ноември в дома на 82-годишния човек, който бил инвалид – били го, вързали го за кревата, отрязали телефонните кабели, претарашили дома му и отмъкнали 2250 лева.



След грабежа О.Л. /20 г./ и  А.Л. /27 г./ се укрили в дома на сестра им в с.Мостич, но криминалистите бързо влезли в следите им. По-големият брат е криминално проявен, осъждан за кражби и блудство, съобщават от областната дирекция. Работата по документирането на случая продължава РУ на МВР – Тунджа ,  образувано е досъдебно производство.
Кърджали. Служители на РУМВР-Момчилград работят по разкриването на извършители на телефонна измама. 57-годишна жена от града станала поредната им жертва – тя се простила с 10 000 долара, които предала вчера около 10 часа на непознат за нея мъж. Измамниците се свързали със съпруга й, успели да измъкнат лична информация и да го заблудят, че синът му е катастрофирал в САЩ, задържан е и са необходими 80 000 долара за освобождаването му. Малко след като съпругата се прибрала в дома си, мошениците се обадили отново и се договорили за 10 000 долара, с които семейството разполагало. Валутата била спечелена от работа в чужбина. Това е най-солидната сума, която телефонните измамници са успели да измъкнат от жители на областта, алармират от областната дирекция и отново настойчиво призовават гражданите да не предават в никакъв случай пари на непознати под какъвто и да е било предлог. Измамниците използват разнообразни сценарии за заблуда. Припомняме, че най-разпространеният е “катастрофа с убито дето, задържан близък роднина, за когото е необходимо да се плати, за да бъде освободен”. Досега са разкрити и задържани няколко посредници, но веригата, по която се предават парите е дълга и обикновено жертвите на телефонни измами не могат да получат обратно предадените суми. В един от последните случаи посредникът бе задържан навреме, парите бяха иззети от полицията и върнати на собственичката от село Жълтуша.
Благоевград. Жена от с. Мусомища също попаднала в мрежите на измамници и дала 13 000 лева на таксиметров шофьор, който дошъл пред дома й. Парите били необходими на “адвокат, за да измъкне сина й от ареста”. Едва след като се отърсила от шока тя позвънила на сина си, разбрала за измамата и подала сигнал в полицията. По случая е образувано полицейско дознание.
Две  9-годишни момчета, избягали от „Център за настаняване на деца”, бяха открити живи и невредими и върнати в центъра. Благоевградските полицаи действали светкавично на сигнала, подаден вчера от там за изчезналите деца. Те успели да проучат навиците, познатите им и след предприетите последващи оперативни действия бързо установили местонахождението на децата. 
Пловдив. Група от четирима столичани е уличена в кражби от два автомобила на територията на РУ-Хисаря. В следствения арест с постоянна мярка “задържане под стража” са П.П./ 33 г./, Т.И./ 30 г./, К.К./ 43 г./ и П.Б./ 30 г./. Преди седмица те разбили стъклото на предната лява врата на л.а. “Хонда Акорд”, паркиран на ул.”Йордан Йовков” в курортния град и отмъкнали лаптоп, дискове, портфейл, лични документи, кредитна и дебитна карти. Дни по-късно атакували друг автомобил - “Ауди 80”, което било паркирано пред портала на частна фирма в с. Дуванлий. Оттам откраднали електрически винтовер “Хилти”, перфоратор същата марка, акумулаторен винтовер и ъглошлайф. Четиримата мъже са известни на полицията. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.
Бургас. Двама мъже са задържани в действие - докато режели метална конструкция в стопанска постройка в с. Свобода. Установено е, че това не е първият удар на С.И. /52 г./ и Д.И. /30 г./ от Бургас. На 30 октомври те атакували друга постройка, от която отмъкнали 377 тона винкел и го пласирали на пункт за изкупуване на черни и цветни метали в кв. «Долно Езерово». По случая е образувано досъдебно производство.
София. След бързи действия криминалисти от Седмо РУМВР разкриха трима извършители на грабеж. Инцидентът станал на 31 октомври към 2 часа през нощта. Полицията била алармирана чрез сигнал на тел.166 – 24-годишен управител на гостилница в жк.”Студентски град” съобщил, че след като затворил заведението, бил нападнат от трима непознати. В тъмнината те му нанесли удари със стъклени бутилки по главата, повалили го на земята и му отнели чантичка с около 600 лева и лични документи. На място бил извършен оглед и иззети веществени доказателства. Само за денонощие криминалисти от Седмо РУМВР успяха да задържат извършителите: А.Р. /20 г./ и Е.И. /21 г./ - съквартирантки в “Студентски град” и съучастника им Б.Т. /20 г./. Тримата са без криминални регистрации до момента. Чантичката е намерена и иззета с част от отнетата сума, която грабителите си разделили. Назначени са необходимите експертизи. На извършителите са повдигнати обвинения за престъпление по чл.198 от НК. Наложена им е мярка за неотклонение “парична гаранция”.
Преди пет дни столичанин подал жалба в Трето РУМВР за извършена кражба от личния му микробус “Фолксваген”. Неизвестен крадец отнел от паркирания в жк.”Разсадника” автомобил 8 риболовни въдици, сгъваеми столове и куфар с риболовни принадлежности. Криминалисти от полицейски участък “Красна поляна” разкрили, че престъплението е дело на 36-годишния Б.К., осъждан. Отнетите вещи са намерени и иззети с протокол. Извършителят е задържан за 24 часа. Материалите по случая ще бъдат докладвани в СРП.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди