изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:45 EET
Борис Велчев поиска имунитета на Станишев    
Ред и сигурност
Главният прокурор Борис Велчев е изпратил искането в парламента за снемането на депутатския имунитет на бившия премиер Сергей Станишев. Това съобщи БТА по информация от прокуратурата.


Искането до Велчев бе направено по-рано днес от Софийската градска прокуратура. То е, за да бъде разследван Станишев за това, че е загубил секретни документи и че по непредпазливост е станал причина да бъде разкрита информация, представляваща държавна тайна. Тя се съдържа в справка за "действията на лица и кръгове, указващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация", съобщиха още от прокуратурата.
Свалянето на имунитета е необходимо, за да може със средствата на закона да се изяснят обективно и в цялост обстоятелствата по наказателното производство.
Сергей Станишев вече бе разпитан в Софийска градска прокуратура на 28 октомври. Той е единственият депутат, който дава показания по случая.
"Прокуратурата и съдебната система са подложени на безпрецедентен натиск от страна на министър-председателя и министъра на вътрешните работи, които казват кой е виновен", заяви по-рано Станишев по повод твърденията на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че е изнесъл и укрил доклади на ДАНС.
Той потвърди заявеното още преди дни, че е готов да свалят имунитета му, за да се изясни истината. Дир.бг

Сергей Станишев се отказа от депутатския си имунитет
03 ноември 2009 | 17:43 | Агенция "Фокус"
София. Председателят на Националния съвет на БСП и на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев подписа писмено заявление до председателя на Народното събрание Цецка Цачева за отказ от имунитета си на народен представител, съобщиха от пресцентъра на БСП. Това негово действие е във връзка с информациите за постъпилото искане от главния прокурор за възбуждане на наказателно преследване.

 


Сходни връзки

Борис Велчев поиска имунитета на Станишев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди