изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:25 EEST
Кокинов: Очаквайте неочакваното    
Ред и сигурностЗа нас има отворена зелена улица да започнем едно разследване срещу народния представител Сергей Станишев, след като беше свален имунитетът му. Това заяви градският прокурор на София Николай Кокинов в сутрешния блок на БНТ "Денят започва".

Поискали сме разследване заради 8 секретни документи, които са загубени. 

Другото престъпление, в което е обвинен Станишев, е допускане на доклада на ДАНС "да излезе там, където не трябва".

По думите на Кокинов Алексей Петров е разпитан и до момента няма данни той да е виновен за разпространяване на класифицирана информация. Има и трето лице, което е виновно. То е разпитано, тъй като е имало право да работи с класифицирана информация, уточни Кокинов, но отказа да съобщи име.

Ще продължат паралелни разпити, ще се извършат експертизи - ще се провери автентичността на доклада на ДАНС, каза още градският прокурор.

Според него, 8-те документа са влезли в деловодството на МС, но сега липсват.

"Всеки адресат на документ с класифицирана информация трябва да го получи по съответния ред и да го предаде пак по надлежния ред", обясни той.

Кокинов съобщи още, че е гледал г-н Гамизов в едно предаване, след което го е поканил да дойде в Прокуратурата. Прокурорът каза, че Гамизов е разпитан, съобщил е всички свои опасения и разсъждения, и в момента се води разследване.

"Важните случаи, върху които сме се съсредоточили са 30. Надявам се до Нова година да има резултати. Очаквайте неочакваното", добави Николай Кокинов. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Кокинов: Очаквайте неочакваното | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди