изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:32 EEST
Противоречия спъват делото за влака-убиец    
Новини
В Окръжния съд в Плевен утре и в петък продължава процесът за пожара във влака София-Кардам, при който преди година изгоряха деветима пътници, съобщи говорител на съда. Миналия месец делото бе гледано в три последователни дни, разпитани бяха преки свидетели на инцидента. Недоизяснени обстоятелства за гасенето на пожара обаче наложиха прокурорът по делото Валери Мирчев да поиска допълнително призоваване на свидетел за заседанието утре.


Известно противоречие при съдебния разпит на свидетел - шофьор на пожарен автомобил, наложи да бъде призован служител на РПУ-Червен бряг, който е помагал при евакуацията на пътниците.
Остават за разпити около 50 свидетели, както и изслушване на вещи лица, изготвили ДНК-експертизите за идентифициране на телата на загиналите.
Съдът реши да изиска към делото и два служебни доклада - единият от министъра на транспорта, който анализира причините за пожара, а вторият - от ИА "Железопътна инфраструктура" - за действията на служителите във връзка с произшествието.
"Страните по делото не създават процесуални спънки, но производството върви бавно, заради огромния обем на делото и големия брой свидетели и вещи лица", коментира пред БТА съдията Николай Господинов.
По думите му вероятно ще се наложат очни ставки, защото при разпити на свидетели са налице някои противоречия. Според него може да се наложат и допълнителни експертизи.
"Въпросът за изясняване причината за пожара е по-скоро морален, защото е важен за близките на починалите. На практика предмет на разследването и повдигнатите обвинения са действията след пожара", поясни съдията.
Съдът е запазил в графика си още две дати за заседания по казуса - 14 и 15 декември т.г. Съдебното разследване се очаква да приключи в началото на следващата година. dir.bg
 


Сходни връзки

Противоречия спъват делото за влака-убиец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди