изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-22 @ 07:45 EEST
* ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ: И ОБЩИНА ДОБРИЧКА НАПРАВИ ПРОВЕРКА ЗА МУХИТЕ В ОДРИНЦИ    
ОбществоПисмо, с което се съобщава за извършена проверка в село Одринци, изпрати кметът на община Добричка Петко Петков до РИОСВ-Варна, и в. "Нова добруджанска трибуна".


Както вестникът ни писа, в редакцията постъпи жалба, придружена от подписка от жители на селото за голямо количество мухи, които тормозят хората през летните месеци. От РИОСВ отговориха, че решаването на проблема е и от компетенциите на община Добричка.
От писмото на Петко Петков става ясно, че на 28 октомври в присъствието на кмета на Одринци и извършена проверка на място. Предвид времето на постъпване в община Добричка на писмо от РИОСВ и климатичните условия в момента на проверката не е констатирано увеличено нашествие на мухи. "Упоменатите от Ваша страна като евентуални източници за увеличаване популацията на мухите два казана за изваряване на ракия в селото и отглежданите крави на улица "Първа" №40" са малко вероятни, тъй като те са регистрирани и извършват дейност от години", пише в отговора на община Добричка. В него се съобщава, че в разговор кметът на Одринци и жители на селото са посочили като евентуален източник за увеличението на популацията на насекомите разпръснатата птича тор в земеделските земи в близост до селото от "Яйца и птици-Зора", с. Дончево. Хората обяснили, че преди да бъде заорана въпросната тор е престояла известно време по полетата и това би могло да бъде среда за увеличение над нормалното за сезона на популацията на мухите.
Не е в правомощията на община Добричка да контролира дейността на птицекомбинат "Яйца и птици-Зора", тъй като комплексните разрешителни за неговата дейност се издават от Министерството на околната среда и водите и се контролира от органите на министерството, пише в писмото. И още: "Също така общината не може да се произнесе опасно ли е за здравето на хората извънредното увеличаване на популацията от мухи над обичайното за сезона. В правомощията на органите на Министерството на здравеопазването, респективно РИОКОЗ-Добрич, е да направят това". НДТ   
 


Сходни връзки

* ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ: И ОБЩИНА ДОБРИЧКА НАПРАВИ ПРОВЕРКА ЗА МУХИТЕ В ОДРИНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди