изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:56 EEST
Условна присъда постанови Добричкият окръжен съд за 19-годишен подпалвач    
Ред и сигурностУсловно наказание от една година „лишаване от свобода” при 4 години изпитателен срок да изтърпи 19-годишният Ивайло Д. Б., постанови Добричкият окръжен съд. Той бе признат за виновен, че на 22.07.2009 г. в Добрич е запалил първи етаж на лятна тераса на ресторант в Добрич. Имало е опасност пожарът да се разпростре и върху втория етаж, като двата етажа са на значителна стойност – общо 81 593,19 лв., както и върху товарен автомобил „Ситроен Джъмпър” на стойност 21 108,60 лв.

 

Добричкият окръжен съд допусна делото да се гледа при условията на „съкратено съдебно следствие”, след като Ивайло Б. заяви желание за това и призна всички факти и обстоятелства изложени в обвинителен акт, отнасящи се до извършеното от него деяние. В него е посочено, че въпросния  ден подсъдимият е бил разстроен, защото не разполага със средства да отиде при приятелката си в друго населено място. Той решил да сложи край на живота си и за тази цел отишъл на бензиностанция като закупил бензин и дизел в пластмасови бутилки. Младежът навлязъл в градския парк, седнал на входните стълби на заведение, залял долнището на анцуга си с бензин и хвърлил празната бутилка. Разстроил се още повече от гледката на забавляващите се посетители. Тогава прескочил оградата на ресторанта и се озовал в лятната му тераса. Залял един ред маси и земята около тях с дизел и го запалил. Ивайло Б. се изплашил, избягал и се прибрал у дома си.

Около 03,30-04 ч. същия ден охранител на ресторанта забелязал пушек откъм барбекюто, а после и огън. Той и посетители на заведението изгасили пожара с оцета от приборите по масите.

Заключенията на вещите лица, изготвили пожаро-техническата, физико-химическата и три оценъчни експертизи показват, че пожарът е можело да причини значителни щети. С четвъртата оценъчна експертиза обаче се установява, че стойността на нанесените щети възлиза на 326,77 лв.

Предвид пълните самопризнания на обвиняемия, неговата млада възраст, добрите характеристични данни и ниската стойност на реално причинените щети, представителят на държавното обвинение посочи, че по делото има превес на смекчаващите обстоятелства.

Адвокатът на Ивайло Б. пледира за условна присъда с дълъг изпитателен срок, който да тежи в ежедневния живот. Той посочи, че предвид незрялото поведение на подзащитния му едно ефективно наказание би изиграло по-скоро негативен ефект, отколкото превъзпитаващ.

Ивайло Б. помоли за условно наказание, каза изрази съжаление за стореното и призна, че е навредил най-вече на себе си. Той има две предишни осъждания с наказания пробация, завършил е средно образование, не е женен.  

Присъдата на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.

04.11.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Условна присъда постанови Добричкият окръжен съд за 19-годишен подпалвач | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Условна присъда постанови Добричкият окръжен съд за 19-годишен подпалвач
Автор: Anonymous да 2009-11-04 @ 14:16 EET
Ne moga,da poviarvam.ako se opitaxa na sadiite da im zapaliat kastata,dali stiaxa da dadat.takava prisada.Reshenieto e . e protiv Nasco.POZDRAVI..
Условна присъда постанови Добричкият окръжен съд за 19-годишен подпалвач
Автор: Anonymous да 2010-02-27 @ 23:23 EET
я подпалвача къде бил а щом е запалил веднъж кой знае колко е палил ама иди и им казвай  че за всичко си има хора!
Условна присъда постанови Добричкият окръжен съд за 19-годишен подпалвач
Автор: Anonymous да 2010-02-28 @ 13:05 EET
браво на вас  момчето ще продължава да си пали  защото на това му се вика ПИРОМАНИЯ !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди