изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:48 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията на област Добрич е  регистрирано едно  криминално престъпление.       


През изминалото денонощие на територията на област Добрич е  регистрирано едно  криминално престъпление.          " На 03 ноември 2009г. в 07,00ч. е получено съобщение от жител на гр.Каварна, за това че на същата е извършена кражба от складово помещение на магазин за хранителни стоки  по ул."България" в гр.Каварна. Неизвестен извършител  е задигнал  сумата от 900лв. и захарни изделия, колбаси и цигари на стойност около 1100 лв. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ на МВР Каварна.
         " След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от  сектор "Икономическа полиция" при ОД на МВР Добрич е разкрита схема за имотни измами на територията на региона. По време на разследването е установено, че лицето  П.Н. на 53 г., от гр.Плевен, в кантората на нотариус в гр.Добрич, с фалшива лична карта  е упълномощило друг  гражданин да го представлява, подписва и извършва  сделка с имот. На 29.10.2009 г. при  опит да бъде осъществена сделката пред нотариус,  П.Н. е задържан от служители на сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР Добрич.
Установен е и втори случай на осъществена измама свързана със замяна на имот в област Силистра за дворно място в добричко село. Установено  е  и лицето М.Н на 34 г., което с неистинска лична карта e упълномощило лице от град Силистра, чрез което е  извършена сделката с недвижимите имоти.
Извършени са обиски и претърсвания на установените лица, при които са намерени и иззети вещи и документи, свързани с престъпната дейност на лицата.
По двата случая са заведени досъдебни производства на сектор ИП по чл.209 и чл.309 от НК. Продължава работата по разкриване на престъпната схема.
През изминалото денонощие на територията на област Добрич няма възникнали пътно-транспортни произшествия.

 Звено "Пожарна безопасност и спасяване" са участвали в гасенето на пет пожара  с нанесени материални щети.

   
   

                        ПРЕСЦЕНТЪР НА
04 ноември 2009 г.                ОД НА МВР ДОБРИЧ
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди