изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:18 EEST
НАПРЕДВАТ ДЕЙНОСТИТЕ ПО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО    
НовиниИнтензивно се работи по преодоляване на щетите от наводнението в Добрич, за които бе осигурено финансиране от Министерски съвет.

Зам.-кметът Пламен Ганчев съобщи, че окончателно е завършена работата по земното легло край жп моста при ул. "Ангел Стоянов". Корекцията на река Добричка е почистена в проблемните участъци. Открити са отводнителни елементи, които не са били известни до момента. Възстановени са съоръжения за отводняване, чиято стойност е над 1 млн. лева, ако е трябвало сега да се изграждат. Започнало е и възстановяването на около 300 метра от ул. "Ген. Г. Попов". През миналата седмица са започнали и възстановителните дейности по ДКЦ ІІ, след проведени процедури за това. С ремонтните работи сега се променя начинът на отводняване на сградата, посочи арх. Ганчев. Продължава работата по профила на трасето на дерето, като трябва да се достигне до ул. "Поп Богомил".  Целта е да се постигне възстановяване на 80 % от оттока на река Добричка до края на тази година.
 


Сходни връзки

НАПРЕДВАТ ДЕЙНОСТИТЕ ПО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди