изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:03 EET
ДВОЙНО ПО-МАЛКО ЩЕ СА НАЦИОНАЛНИТЕ ДОПЛАЩАНИЯ ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ ПРЕЗ 2010 Г.    
НовиниСредствата, които са предвидени в бюджета за национални доплащания за подпомагане на обработката на земя и за млекопроизводство, ще бъдат намалени през следващата година спрямо заделените през 2009 г.

Това посочват в съобщение от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), цитирано от expert.bg.
Според Светлана Боянова, изпълнителен директор на АЗПБ, това става ясно от изготвения проектобюджет за 2010 г. за земеделие.
Според съобщението, средствата, които ще бъдат осигурени за стопаните, са 100 млн. лв., като не е ясно каква част от тях са за земя и каква - за животни. Предвиденият бюджет е двойно по-малък от този, който бе заложен през миналата година, тъй като за 2009 г. са осигурени 211 млн. лв., от които 150 млн. лв. са субсидии за обработка на земеделска земя, а 61 млн. лв. - за млекопроизводителите, посочват от асоциацията.
Според европейските правила, всяка държава членка на ЕС може да увеличава националните доплащания към преките за земеделските производители, като за България процентът на националните доплащания от 2010 г. бе увеличен и вместо с до 30 процента стана до 50 процента, припомнят от АЗПБ. По този начин през 2010 г. земеделските производители ще получат до 90 на сто (директни плащания и национални доплащания) от нивото на директните плащания спрямо ЕС. Целта на тази мярка е да се увеличи kонкурентоспособността на земеделските производители в България.
 


Сходни връзки

ДВОЙНО ПО-МАЛКО ЩЕ СА НАЦИОНАЛНИТЕ ДОПЛАЩАНИЯ ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ ПРЕЗ 2010 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди