изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:07 EEST
УДЪЛЖAВAТ СРОКА НА КРЕДИТ ОТ 2,5 МЛН. ЛВ.    
НовиниОбщинският съвет в Балчик взе решение за удължаване на краткосрочен кредит до края на 2010г.

Това дава право на кмета Николай Ангелов да сключи анекс към договор №277 от 24.08.2009 г. между Община Балчик и "Уникредит Булбанк" АД за максималната сума от два и половина милиона лева. Кметът декларира пред съветниците, че парите няма да бъдат използвани до края на настоящата година, а условията по договора с банката са такива, че на общината не се начисляват лихви докато парите не започнат да бъдат усвоявани.
Повод за решението е опасението, че с настъпването на новата бюджетна година вероятно ще възникне временна необходимост от оборотни средства, с които да се изпълняват поетите ангажименти на общината в сферата на публичните услуги, посочиха от пресцентъра на морската община.
Съветниците гласуваха искането на кмета, след като получиха уверение, че парите ще бъдат изразходвани за възстановяване на разкопаните от изпълнителя на проекта за канализация улици в града. Тази мярка се налага, тъй като на този етап е ясно, че работата по проекта върви мудно, а разкопаните улици втора зима ще тънат в кал. По думите на Николай Ангелов, общината ще възстанови със свои средства пътните участъци, а на основание чл.46 от Правилника за прилагане на Закона за пътищата ще изиска изпълнителят на проекта по програма ИСПА да покрие разходите на местната власт по възстановяване на улиците.
 


Сходни връзки

УДЪЛЖAВAТ СРОКА НА КРЕДИТ ОТ 2,5 МЛН. ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди