изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:30 EEST
В ПАРИЖ СЕ ОТКРИ ИЗЛОЖБА ОТ ПЛЕНЕР В "ДВОРЕЦА"    
Новини

Във френската столица бе открита изложба, посветена на Белия град, съобщи вестник "Балчик".



В галерията на Българския културен институт бе открита изложба на ежегодния международен пленер "Балчик между морето и небето". Тя е посветена на ротационното председателство на България на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество на страните-членки на Черноморския регион, съобщават от външно министерство. В духа на стратегическите приоритети на външната политика на Република България, както и на разбирането, че проявите на българската култура в чужбина са нейната съществена част, бе специалният поздравителен адрес, изпратен от зам.-министър Марин Райков. В него се изтъква приносът на културната политика на България за регионалната стабилност, както и значението на създалата се нова динамика на връзките между България и Франция. Целта на българското председателство е засилване на връзките между страните в името на стабилността, мира, сътрудничеството и благополучието на страните от района на Черно море.
Посочва се, че посланието на България за диалог, културно многообразие и толерантност е и посланието на експозицията "Балчик - между морето и небето". Тя цели да запознае френската общественост с едни от най-значимите паметници на българското културно-историческо наследство. Куратор на изложбата е художникът Атанас Андасаров, който е и организатор на пленера, който се провежда в "Двореца" в Балчик. Той е подбрал 29 творби, създадени по време на пленера. В него участваха художници от различни краища на света - Мексико, САЩ, Франция, Германия, Италия, Македония, Румъния и др., посочва вестникът.
 


Сходни връзки

В ПАРИЖ СЕ ОТКРИ ИЗЛОЖБА ОТ ПЛЕНЕР В "ДВОРЕЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди